Tojáslikőrt szeretnék készíteni házilag. Aki már készített, tudna segíteni?
Arról lenne szó, hogy neten körülnézve találtam ezer meg ezer receptet, de egyrészt mind mást ír, másrészt mind 1 literre vagy többre szól.
Nekem csak max. 2-3 decire lenne szükségem, tortába szeretném tenni. Hozzávalókból megvan hozzá minden itthon, ezért nem szeretnék boltban vásárolni. A receptekkel bizonytalan vagyok, nem szeretném aránytalanul keverni.
Ha valaki készített már házilag, tudna segíteni, hogy 2-3 decihez körülbelül miből mennyi kellene és hogy kéne kifőzni?
Ebből is kb. 1 l lesz, de csökkentheted az arányokat.
- 5 dl tejszín
- 500 gr porcukor
- 2 cs. van.cukor vagy 1 rúd vanília
- 6 tojás sárgája
- 5 dl vodka
Felforraljuk a tejszínt a cukorral, ízesítjük vaníliával.
A tojás sárgáját habosra keverjük, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a forró tejszínt.
Ha egy kicsit kihűlt, de még ihatatlanul meleg, a vodkát kanalanként adjuk hozzá!
Jól záródó üvegben 1-2 hétig kell érlelni.
Nagyon finom, csináltam már! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!