Bablevest szeretnék készíteni, de csak konzerv bab van itthon, hogy csináljam?
A kérdésem az lenne, hogy kb. mikor adjam hozzá a leveshez a konzerv babot? Amikor a többi zöldség már megpuhult, a rántással egyidőben kb.?
Ha jól átmosom hideg folyóvízzel, az eltünteti a konzerv ízt?
Sózni mennyire kell a levet, ha a konzerv bab eleve sós? Az átmosás segít eltüntetni a sós ízt is?
Előre is köszi!
Fél óra alatt nem fog szétfőni?
Csak emiatt aggódom igazából :)
Én is le szoktam róla önteni a konzervlevet és úgy öntök rá friss, tiszta vizet. Így nem lesz zavaros.
Az, hogy sós-e, a konzervedtől függ. Nézd meg, mi van ráírva! Ha tartalmaz sót, akkor kóstold meg és mérd be, mennyi kéne még hozzá.
Mivel konzerv és már puha, a végén tedd bele. Akkor, amikor a zöldségek már-majdnem-jók. A rántás utána jöjjön.
Ja és bátran kóstolgasd! Nem ciki, én is szoktam, úgy biztos minden, tudom, hogy puha-e vagy sem.
Köszi neked is :)
Akkor megkóstolgatom aztán amikor puha a répa, akkor megy bele :) Szoktam amúgy kóstolgatni, csak mindig mindent túlaggódok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!