Gulyáslevest főznék és a hús elég öreg jószágból lehet.
Ismerősöm öt órán át főzte,mégis kemény maradt.
Kuktánk nincs.
2015. okt. 2. 17:27
2/12 anonim válasza:
Késhegynyi szódabikarbóna!
2015. okt. 2. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
3/12 anonim válasza:
Pedig csak az idő oldja meg a problémát. A szódabikarbóna sem jön be mindig, sajnos.
Ma főzd elő, ameddig tudod, és, esetleg holnap fejezd be a gulyást,ha holnapra szánod, mert ma már esélytelen lenne.
2015. okt. 2. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
4/12 anonim válasza:
Pácold be 2 napra, aztán szódabikarbónával és egy vasszöggel főzd puhára.
2015. okt. 2. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
5/12 anonim válasza:
Ha a szódabikarbóna sem segít, akkor hagyd abba a főzést. Az egészet daráld le úgy félfövésben, ahogy van, és csinálj belőle palacsinta-tölteléket, vagy milánói, akármilyen feltétet főtt tésztára, esetleg pizzára, bármire még jó lesz!
2015. okt. 3. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
6/12 anonim válasza:
Kukta. Nem mai találmány, de igencsak hasznos. A marha esetében ha forrástól (fütyüléstől, ahol közepesre visszaveszed alatta a lángot) 35perc után vajpuha lesz a legmegátalkodottabb, vén marhahús is. A biztonság kedvéért adj neki 40 percet. :)
Érdekes módon a hús rostjai hosszában feltáródnak a magas nyomású forró gőztől, ettől ráadásul kellemesebb enni az ilyen ételt. Kicsit ugyan másképp kell fűszerezni, hogy igazán kijöjjön az előnye.
Fontos, hogy elég víz legyen lezárás előtt az edényben, másképp lekozmálhat.
2015. okt. 4. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
7/12 anonim válasza:
A lényeg lemaradt: kérj a szomszédtól vagy rokontól, ismerőstől kölcsön egy kuktát - és lesz. :)))
2015. okt. 4. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
8/12 zoltán1957 válasza:
Tegyél bele egy parafadugót.Legalább annyira jó, mint a szódabikarbóna, és nem érezni.De a legegyszerűbb tényleg a kukta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!