Mi a titka a tojáspucolásnak?
Figyelt kérdés
Úgy értem, mit és hogyan kell tennem, hogy könnyedén lejöjjön a héja? Saját főzőlevében kihűteni, hideg vízben kihűteni, kivenni a vízből?2010. márc. 14. 20:45
1/12 anonim válasza:
Szia!
Én sót teszek a főzővizbe és attól könnyen le lehet szedni.
2/12 A kérdező kommentje:
Legközelebb kipróbálom, köszi!
2010. márc. 14. 20:54
3/12 anonim válasza:
nekem az szokott problémát okozni, hogy nem egyben jön le a héja, hanem iciripiciri apró darabokban:-(
valaki azt mondta, hogy túl friss a tojás, és akkor olyan nehéz leszedni egyben...
4/12 anonim válasza:
Betenni lábosostul a hideg víz alá.
5/12 anonim válasza:
A sót én is szoktam alkalmazni, emellett tényleg fontos, hogy ne teljesen friss legyen a tojás.
6/12 anonim válasza:
sós vízben főzöm. ha elkészült, azonnal hideg vízzel leöblíteni. Én a hegyes részénél lefelé fordítva megkocogtatom, ott feltörik, és a többi részénél már magától lejön. (azért kell a csúcsnál, mert ott van egy kis légbuborék, ami miatt nem tapad rá a tojás, s úgy el tudod kezdeni megbontani.)
8/12 anonim válasza:
Az eddig írtak királyak, de ami eddig a legtutibb volt, bár évente csak egyszer gyakoroljuk : a tojást a sonka levében kell megfőzni, akkor gyakorlatilag leomlik magától a tojáshéj.
9/12 anonim válasza:
30 évig tojástermelésből éltem. Amelyik tojást akár sós vízzel, hűtéssel, vagy bárhogy könnyen meg tudtok pucolni, az már nem friss.Amelyik sárgája külső felülete zöldes, az nem friss, könnyű megpucolni.1-2 napig semmilyen elszíneződés nincs a sárgáján.
10/12 anonim válasza:
Akkor a friss tojást egyáltalán nem lehet normálisan megpucolni? Vagy azért erre is vmi furmány?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!