Mi lehet a titka a péksütemény fissen tartásának?
Ez a válasz, sajnos, nem segített.
- Nem kereskedelmi mennyiségre, maximum egy tucatra gondoltam, amennyit egy ember egy nap megeszik.
- Ha reggel megveszem, és másnap reggelig nem fogy el, az már úgysem friss. A nem frisset peig nem lehet frissen tartani. (Két-három zsemlével az ember nem pepecsel - a kiolvasztás is áramot fogyaszt - , legfeljebb prézli lesz belőle.)
Megismétlem a kérdésemet: A frissen, ropogósan megvásárolt péksüteménnyel mit kell tenni, hogy legalább egy napig megőrizze az a frissességét?
Ezt a választ is köszönöm.
Nem vitatom, hogy az előző két válasz helyes volt (ÖNMAGÁBAN), de nem az én nagyon egyszerű kérdésemre.
Elképzelhetetlen, hogy ha a kenyér frissen tartható, a péksütemény nem, pedig ugyanaz a kovászolt kelttészta az alapjuk (A kiflié is, csak azt tejjel dúsítják). Élelmiszer vegyészek biztosan tudják a titkát.
Nem értem, mi az, hogy "Nyugodtan lepontozhatsz".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!