Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi lehet a titka a péksütemény...

Mi lehet a titka a péksütemény fissen tartásának?

Figyelt kérdés
Kenyérnél bevált a "nejlon" zacskó (Mások tanácsára az, amiben a boltban beletették vagy olyan, amiben még nem tároltak kenyeret), de a kifli és a zsemle "héja" tólságosan puha, a belseje túlságosan szivacsos lesz, csomagolás nélkül viszont a kenyérnél is gyorsabban kiszárad.
2010. szept. 13. 08:59
 1/6 anonim ***** válasza:
16%
Ha nem fogy el,akkor lefagyasztom. Vagy hagyom a zacskóban kiengedni,vagy ha azonnal kkell,akkor a mikró alacsony fokozatán olvasztom ki pár perc alatt. Minden kelt tésztát lefagyasztok.
2010. szept. 13. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Ez a válasz, sajnos, nem segített.

- Nem kereskedelmi mennyiségre, maximum egy tucatra gondoltam, amennyit egy ember egy nap megeszik.

- Ha reggel megveszem, és másnap reggelig nem fogy el, az már úgysem friss. A nem frisset peig nem lehet frissen tartani. (Két-három zsemlével az ember nem pepecsel - a kiolvasztás is áramot fogyaszt - , legfeljebb prézli lesz belőle.)


Megismétlem a kérdésemet: A frissen, ropogósan megvásárolt péksüteménnyel mit kell tenni, hogy legalább egy napig megőrizze az a frissességét?

2010. szept. 13. 20:27
 3/6 anonim ***** válasza:
24%
Süss otthon teljes kiörlésű lisztből ( vagy keverd a sima és a teljes kiörlésüt ) a mados zsömléim még másnap is finomak , na nem olyan mint frissen ropogósan , de puhák és ehetőek . Ebből tényleg édemes lefagyasztani is . Mi 5-en vagyunk , ennyi embernek már érdemes .
2010. szept. 15. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Ezt a választ is köszönöm, igaz, nem erre vagyok kíváncsi.
2010. szept. 15. 15:21
 5/6 anonim ***** válasza:
17%
A péksütemény frissen az igazi . Másnap már nem olyan akármit csinálsz.Nyugodtan lepontozhatsz. Az előző két válasz egyébként teljesen jó volt.
2010. szept. 15. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Ezt a választ is köszönöm.


Nem vitatom, hogy az előző két válasz helyes volt (ÖNMAGÁBAN), de nem az én nagyon egyszerű kérdésemre.


Elképzelhetetlen, hogy ha a kenyér frissen tartható, a péksütemény nem, pedig ugyanaz a kovászolt kelttészta az alapjuk (A kiflié is, csak azt tejjel dúsítják). Élelmiszer vegyészek biztosan tudják a titkát.


Nem értem, mi az, hogy "Nyugodtan lepontozhatsz".

2010. szept. 15. 20:52

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!