Mik a törpenyuszi tartásának a hátrányai?
Nekem is van törpenyuszit. Ami nálunk "hátrányként" jelentkezett/jelentkezik, hogy amikor vedlik, akkor aztán nagyon gurulnak a laminálton a szőrcsomók. Bár ezt ki lehet azzal védeni, hogy próbálod kifésülni az elhalt szőrt. A másik hátrány, pedig az, hogy a ketrec környéke tiszta rumlis tud lenni, mert ha úgy ugrik kiszórja a forgácsot, meg a bogyóit.
Amúgy eleinte az enyém is éjjel/hajnalban zörgetett, de úgy 1 év után felvette az én ritmusomat, ami azt jelenti, hogyha éjjel alvás van, akkor csendben van. Jó persze halkan szöszmötöl, hallani, hogy rágja a szénát vagy iszik, de nem rázza a kecó rácsait. Meg hozzá szokott, hogy vannak időszakok, amikor én is hajnalokig fent vagyok, vagy éppen le sem fekszem (vizsgaidőszakok), akkor ő is kicsit aktívabb.
Alapvetően szerintem egy törpenyuszkó is tud alkalmazkodni a gazdájához és annak életritmusához.
Én pl. úgy szoktattam rá az éjszakai csendes szöszmötölésre, hogy ugye a ketrece a szobámban van és amikor éjjel/hajnalban nagyon rázta a rácsot, akkor felkeltem és kiraktam (ketrecestől) a szobám ajtaja elé a nappaliba... és ott elcsendesedett mert tudta, hogy "büntiben" van. Ezt egy jó darabig csináltam, viszont azóta éjjel/hajnalban csendben van, tényleg minimális a zörgés.
Szerintem ne rettentsen el ez a törpenyusziktól. :)
Az enyémnek hangja sincs éjszaka :) Tök csendes nyuszi.
Egyetlen hátrány, hogy nyuszibiztossá kellett tenni ezt a helyet, ahol kiengedem, így nagy mosóporos dobozok vannak mindenfele.. D
Na a miénk zörög rendesen, és hisztizik, ha nem engedem, ki, szerencse, hogy nem egy szobában alszik velünk:-)
szeret rágni, kábelt még nem rágott, mert azt elpakoltuk, de könyv sarkát, bútorszélét, és tiltó listás dolgokat mint kin hagyott csoki, vagy jácint levél.
Szőrzik, pláne vedlési időszakban, mint éppen most is.
Nem fogad szót, akaratos, és makacs, emellett olyannyira ijedős, hogy szinte pánikba tud esni olyan zajoktól amit mi fel sem fogunk, bezzeg a mennydörgés meg sem kottyan neki. De ha rám néz valahogy mindig minden hülyeségét megbocsájtom neki.
Hát... Nekem az az egyik, hogy időben haza kell jönni hozzá, nem maradhatok el spontán 1-2 napot, hanem etetés miatt mindenképpen haza kell jönnöm. Másik, hogy ha nem figyelsz oda, mindent szétrág. Igyekszem nagyon figyelni, mégis valahogy már kinyírta az ipod töltőmet és a telefon töltőmet.
Éjszaka nem hangos, hajnalban is csak néha, jó, ha 2 hetente 1x felébredek rá.
Amúgy nem büdös, nem koszol (nem kell alá forgács, így sok probléma megoldódik, meg alapból felesleges is).
De mindezekkel együtt imádom, és bármilyen problémás lenne, semmi pénzért nem adnám, annyira kárpótol a cukiságával, szeretetével, ragaszkodásával :) Borzasztó sok örömet tud okozni egy ilyen kis állat, ami mellett eltörpülnek ezek a hátrányok.
utolsó válaszoló: "Amúgy nem büdös, nem koszol (nem kell alá forgács, így sok probléma megoldódik, meg alapból felesleges is)."
Ha nem raksz alá forgácsot - ami szerinted felesleges -, akkor a nyuszid pisijét mi szívja fel, vagy hova végzi?
Talán alomtálcába?!?!?!?!
Vagy a ti nyuszitok össze-vissza pisili a ketrecét? Hát baromi higiénikus, gratulálok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!