Mi a tojás széttörésének a titka?
Gondolok itt arra, mikor a háziasszonyok a serpenyő széléhez ütik a tojást, és az csak egy kicsit bereped és kiöntik a serpenyőbe. És nem megy ki a tojás, meg a héj sem megy bele a serpenyőbe meg semmi. Nekem kívülről szörnyen bonyolultnak tűnik az egész. Azért kérdezem, mert jövőhéttől a koliban nekem is ezt kell csinálnom, ha rántottát akarok enni, de nem tudom, képes leszek-e rá. Van erre valami különleges trükk, ami kívülről nem látszik? Ti mennyi idő alatt tanultátok meg? Vagy ez is olyan, mint a csókolózás, hogy úgyis ráérez az ember?
egy konyhai analfabéta (20/F)
Gyorsan, de nem nagy erővel kell csinálni. Élesebb peremnek kell nekiütni, de csak annyira, hogy még egyben mardjon a tojás. Majd a serpenyő fölött az ujjaddal szétfeszíted a tojást, a tartalmát a serpenyőbe ejted (lehetőleg nem túl magasról), a héjára meg vigyázol, hogy a maradék fehérje ne csepegtesse tele a konyhát, mert te leszel az első, aki hanyatt vágódik rajta.
A gyakorlat majd ügyesebbé tesz, és ráérzel magadtól is.
Aranyos vagy!! :-))
Az előzőeknek igaza van, még annyit tennék hozzá, hogy pl. arra is rá fogsz jönni, hogy vékony szélű műanyag vagy fém edény esetén könnyebb mint monjuk olyannál, amelyiknek visszahajló pereme van. A lényeg tényleg azon van, hogy egy kis erejű de határozott odakoccintás legyen.
Egyébként tojások sem teljesen egyformák. Vannak vékonyabb és kicsit vastagabb keményebb héjúak is.
Én 22 éve minden nap főzök, de nálam is előfordult, hogy egy tojást kétszer kellett odakoppintsak a serpenyő széléhez, mert elsőre nem szakad be a héj.
Szerintem is az első 10-15 feltörése után már rá fogsz érezni.
siralmas hogy ilyen is van... 20 évesen a pofámról lesülne a bőr ha ilyet nem tudnák....
de attól hogy az anyuci eddig megcsinálta, azért még valamit konyíthatnál hozzá, mert ez annyira alap, hogy szerintem fake kérdés
:D:D jó hát attól, hogy parasztfalván már 2 évesen tojást adnak a kezedbe, attól még nem kell mást b.szogatni!
na mindegy
kedves kérdező! én a mai napig a konyhapult széléhez vágom neki a tojást! éles, ezért könnyen töri a tojást. de szerintem az előző válaszok eléggé kielégítőek, de (ahogy már írták) először verd bele egy pohárba, vagy edénybe és úgy öntsd bele a serpenyőbe. így a héjat is ki tudod venni, ha bele esett, vagy ha esetleg gázos a tojás szagilag, akkor se veszik kárba a már serpenyőben lévő 2 tojás:D
sok sikert az életbe való lépéshez!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!