Mitől lesz tutira szalagos a fánk?
Figyelt kérdés
Próbáltam már több receptet, mind jó is lett, de egyik sem szalagos. Úgy csináltam ahogy a legtöbb írja: ami a deszkán van felül az megy alulra az olajban, első oldalnál fedő utána fedő nélkül, a tésztába tettem rumot stb. Tehát amit minden recept kivétel nélkül kiemelt, azokat betartottam, mégsem lett szalagos. Valami tuti tipp?2010. márc. 14. 15:03
1/4 anonim válasza:
A tésztát hagyd vastagabbra - kb. 3-4 cm, mielött kiszaggatod.
2/4 anonim válasza:
Nem vagyok biztos benne, de lehet, hogy túlkeleszted. Én azt vettem észre, hogy azok a fánkok, amiket utoljára sütök ki valahogy sosem szalagosak, arra gondoltam, talán azért, mert nekik van a legtöbb idejük "újrakelni"
3/4 anonim válasza:
Nem szabad sok olajban sütni, csak annyiban, hogy valamivel több olaj legyen a lábasban, mint amilyen a tészta vastagsága.
4/4 anonim válasza:
pont a bő forró olaj a lényeg, és hogy ne süss egyszerre sok fánkot, lebegjenek az olajban, akkor jó ha magától át tud fordulni a fánk
(egy pék)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!