Hogy tudok olyan habot készíteni ami tutira nem esik össze?
Lehet ez akár tejszínhab, cukorhab vagy tojáshab.
Az a tervem,h Halloween-ra készítenék muffint és a tetejére szeretnék vmi habot amire rátennék egy denevéres gumicukrot. És tudok csinálni tojáshabot de azt be kell rakni a sütőbe kiszárítani de a gumicukor megolvadna, így gondoltam a tejszínhabra de a bolti összeesik... szal nem tudom hogy kéne kivitelezni. Minden ölet érdekel! Köszi
Van a dr oetker habpor. Keverd össze 1,5 dl tejjel, robotgép segítségével. Adj hozzá cukrot. Majd lehet kapni mascarpone-t pl a lidlben elég jót lehet kapni egész olcsón. Arra figyelj, h ne legyen light, mert nagyon ízetlen.
Szval habpor+1,5 dl tej habbáver. bele a kristálycukor majd szépen egy lapos fakanál segítségével keverd el benne a mascarponet. Vigyázz nem szabad nagyon összetörni a habot!!
Azt ajánlom, h előbb ezt csináld meg, s tedd be a hűtőbe dermeszteni. Majd kezdj neki a muffinnak. S már mehet is a tetejére a hab.
A tejszínhab alap (rendes, vagy növényi utánzat, mindegy, pl. a Rama-nak is van habnak való "tejszíne")
szóval ez eddig rendben van, de ha a habfixálós módszernél is erősebbet akarsz, csinálj egy húzós aszpikot zselatinból, és azt keverd a habba. A lényeg, hogy szilárdulás előtt használd fel, utána hűtő, utána már bírja sokáig szobahőmérsékleten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!