Milyen probléma adódna abból, ha a paradicsomos káposztát nem paradicsomléből, hanem friss (felkockázott) paradicsomból készíteném?
Szia!
Benne fognak úszkálni a magok és a héjdarabok. Engem nem zavarna.
Úgy is csinálhatod, hogy először meghámozod a paradicsomot. Forró vízbe teszed pár pillanatra, aztán hideg vízbe és simán le lehet húzni.
Szerintem sokkal gusztább minden paradicsomos étel, ha nincs benne a héja. Meg sokaknak a gyomra sem bírja a sok paradicsom héjat.
Ez nagyon aranyos, hogy leírtad, hogy most váltál :) Most lesz az első főzés próbálkozás? :)
Ha veszel paradicsomlét (literes pl. topjoy) abból is tökéltes lesz.
Én sokszor abból szoktam.
Nem macerás a paradicsom befőzés. Megmosom a paradicsomot, félbe, negyedbe vágom, beledobom a fazékba, és kis lángon elkezdem melegíteni. Amikor már levet eresztett, akkor nagy lángon felforralom, és főzöm egy-két órát. Aztán paradicsompasszírozón áttöröm, újra felforralom, üvegekbe töltöm, és beteszem az ágyneműtartóba a dunnák, párnák közé 3 napra. Évekig eláll. Most bontott fel a férjem egy 2005-ben (!) eltett üveget, és csodás íze volt.
Ha sok paradicsomod van, megéri az a kis macera.
Szerintem sem macerás a paradicsom befőzése... Mi különösen nem akartunk macerát, így csak belevágtuk a paradicsomokat üvegekbe, azt vízzel félig telt kuktába raktuk, forrás után 15 perc, majd száraz dunszt.
Zöldség vagy gyümölcs, mi mindent így teszünk el (van egy csomó lecsó is), macera, tartósító, cukor és víz nélkül :) Nagyon hálás vagyok annak, aki rájött eme módszerre és megosztotta a nagyközönséggel.
Paradicsomlénél picit több a meló, de az se vészes. De olyat még nem csináltam, amióta nem anyámmal lakom, s előtte is csak kisinas voltam az eltevéskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!