SOS! Krém probléma?
Figyelt kérdés
Fehér csokitortát akartam csinálni, csak maga a táblás fehércsoki és a habtejszín kellett hozzá. Sajnos rossz minőségű tejszínt vettem és a habosításnál kettévált a csoki és a tejszín, darabos lett a csoki. Segítségeteket kérném hogy mit tudok tenni. Esetleg leszűrni vagy próbálkozzak e még habosítással stb? :S kérlek adjatok valami tippet... ha a tejszín kárba megy nem bánom de a csokit nagyon sajnálnám... másféle tejszínnel meg már nem akarok kisérletezni, elég volt ez. a recept ami alapján csináltam : [link] 2012. szept. 13. 23:35
1/3 anonim válasza:
Nem a tejszín volt a rossz, hanem a recept.
A valódi habtejszínt kétféleképpen lehet felverni:
Vagy hidegen, a dobozból kiöntve, vagy felforralva, lehűtve tudsz belőle habot verni.
A csokit, ha felolvasztod és utána kihűtöd, darabos lesz.
Az ilyen krémet úgy csinálom, hogy felverem majdnem keményre a tejszínt, a csokit csak megpuhítom (gőz fölött), de még nem folyik és nem forró. A megpuhult csokit keverem bele a felvert tejszínbe. Így nem lesz darabos benne a csoki sem. Csak arra kell vigyázni,hogy a tejszínt ne verd túl.
Hulalával egyszerűbb, mert azt nem lehet túl verni.
2/3 anonim válasza:
A hulalát is túl lehet verni. Én úgy tudom, hogy 1 dl állati eredetű tejszínt fel kell melegíteni forrásig, majd tűzről levéve 10-15 dkg csokit (keserű csokinál 10, fehér csokinál 15 dkg.-ot)kell beletenni, és teljes elolvadásig kevergetni kell, hogy elolvadjon benne a csoki, majd lehűlés után hűtőben jól ki kell hűteni. Ezután robotgéppel (nem túl erős fokozaton) kell felverni, habosítani, és így lesz belőle finom fehércsokis krém. Itt viszont vigyázni kell, hogy ne verd túl a krémet. Persze nyilván nem ennyi mennyiségből kell csinálni, csak ez a mérték a csoki-tejszín mennyiségnél. Ezt a krémet úgy lehet dúsítani, hogy kevés porcukorral habosra kikevert vajat is keverünk az előző krémhez.
3/3 anonim válasza:
Utolsó: szerintem ha már különvált a tejszín a csokitól nem nagyon menthető. Mindenesetre nem veszítesz semmit vele, ha megpróbálod felmelegíteni az egészet, majd jól behűtöd, és újra felvered óvatosan. Lehet, hogy sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!