Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Elkezdtünk pirospaprikát...

Elkezdtünk pirospaprikát szárítani, de majdnem mindegyiken elszíneződést tapasztaltam. A pirosas színe melett már-már halványrózsaszín szín jelent meg. Mitől lehet?

Figyelt kérdés
piros paprika

2012. aug. 24. 17:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy fűszerpaprikát termeltél, vagy csak a formája volt olyan, mint a fűszerpaprikáé.

Másrészt, egyszer valaki mondta, hogy mielőtt a fűszerpaprikát leszedi, már előtte kb. 2 héttel nem locsolja, az a titka annak, hogy szárítás után is szép piros színű marad.

Nem igazán tudom, sosem termeltem igazi fűszer-paprikát, csak étkezési z-paparikát.


Bár, ha belegondolunk, hogy a piros cseresznye-paprika is sokszor egészen világos rózsaszínű lesz, mire teljesen kiszárad, a csípőssége mégis megmarad, akkor lehet, hogy a tietek is csak esztétikailag változik, minőségilet nem.

2012. aug. 24. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem a napon szárítottad véletlenül? Attól mehetett el a színe.
2012. aug. 24. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
de akkor valószínű a nap lesz az- köszi
2012. aug. 24. 21:38

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!