Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A rakott krumplit hogyan...

A rakott krumplit hogyan lehet szaftosabbát tenni? Csak tejföllel olyan száraz szerintem.

Figyelt kérdés
2010. márc. 9. 20:59
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
86%

Szaftos kolbászt vegyél, de jó minőségűt. Én a Mangoldos mangalica kolbászt használom rakott krumpliba mindig.

Megfőzöm a krumplit, a tojást, aztán pakolok egy magas, kerek jénaiba. Krumpli, só, tojás, kolbász, krumpli, só, tojás, kolbász. A tetejére egy nagy doboz tejfölt rakok, úgy, hogy ne legyen rés, amikor megpirul a teteje, akkor van kész. így az enyém mindig nagyon szaftos, de nem tudom miért.

2010. márc. 9. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 anonim válasza:
Ha sütéshez már előkészítetted, akkor locsold meg tejjel. Hidd el isteni lesz.
2010. márc. 10. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Én a kolbászt kevés olajon megsütüm,kiszedem az olajból és ehhez keverem hozzá a tejfölt,kevés sót,csipet szerecsendiót teszek hozzá.Így nem lesz száraz,és a sült kolbászos tejföltől nagyon finom lesz.
2010. márc. 10. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 A kérdező kommentje:

örülök, hogy ennyien irtatok, csak most jutottam a gép közelébe:)

igen, 30%-os tejföllel szoktam csinálni, a rétegek közé is. de összecsomósodik, és száraz lesz.

ki fogom próbálni a tippeket. pld. a főzőtejszineset.

köszi

2010. márc. 10. 14:24
 15/22 anonim válasza:
A rakott krumpli nem lesz száraz, ha a tejfölbe egy tojássárgáját keversz. EZ TUTI!!!
2010. márc. 10. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 anonim válasza:
Ja! És csomós sem.
2010. márc. 10. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/22 anonim ***** válasza:
27%
Haliho koleszterin!
2010. márc. 10. 23:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 anonim válasza:
Én tejet is szoktam rá önteni!
2010. márc. 11. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Én beshamell mártással szoktam meglocsolni, így jó szaftos lesz, nem pedig anyukám fajta nyögvenyelős.
2010. márc. 11. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Én kicsit másképp készítem, és mindig sikere van. A rétegek: krumpli, mexikói vegyes zöldség, tojás, kolbász, mexikói, krumpli. A kolbászt előre kisütöm, és a zsírját elkeverem a tejföllel. Ezzel öntöm nyakon. 12% tejfölt használok, mert az elég híg ahhoz, hogy mindenhova jusson belőle.
2010. márc. 13. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!