A rakott krumplit hogyan lehet szaftosabbát tenni? Csak tejföllel olyan száraz szerintem.

Az olajtól csak zsíros lesz.
Bolti tejföl helyett házitejfölt tegyél rá.Ha az nincs akkor főzőtejszínt.Az "beleolvad" a krumpliba és akkor lesz jó szaftja.A bolti tejföl csak összeáll a tetején,ezért marad száraz a krumplid.

Mennyi tejfölt raksz rá? Csak a végén, vagy közben is? Én így szoktam:
- 1 réteg krumpli
- 1 réteg kolbász
- 1 réteg tojás
- a tojás tetejét jó bőven megkenem tejföllel, ismét krumpli, kolbász, tojás, tejföl, krumpli és újra jó sok tejföl.
Egy normál méretű tepsihez kb 2 nagy dobozos tejföl elmegy. Mondjuk jó kis kalóriabomba, de mi jó szaftosan szeretjük. Általában még a tányéron is teszünk hozzá egy keveset.Csemegeuborkával, friss kenyérrel, mmmmm...
Egy tipp: a tejfölt kikeverheted tojással is, akkor nem lesz annyira folyós, hanem krémes állagú lesz.
Én kétféle rakott krumplit is szoktam csinálni, de mindegyiket nyers krumpliból.
Sokan úgy csinálják, hogy megfőzik a krumplit és utána karikázzák fel és rakják az edénybe.
A nyers krumplit szoktam felkarikázni, és azzal készítem. Annyi csak, hogy kicsit vékonyabbra kell szelni, és az elején alufóliával le kell takarni. Akkor szoktam levenni, ha a krumpli megpuhult és kicsit megpirítom a tetejét. A tejfölbe meg egy pici tejet szoktam tenni, csak épp kicsit hígabb legyen és így jobban szét lehet locsolni a krumplin. Attól meg a saját levétől meg tud párolódni és nem lesz száraz a végén.
Remélem segítettem. Jó étvágyat!

Én leírom a TUTI tippet!! :)
A tejfölt felturbózom: csinálok egy tejfölös pörköltalapot (olajon hagymát pirítok, rá piros paprika, pici delikát, bors, bele a tejföl, kevés víz, összeforralom) és azzal locsolgatom, nagyon-nagyon finom és szaftos lesz, sose szárad ki. Valamint lecsókolbász helyett füstoltkolbit/parasztkolbit szoktam bele tenni.
Próbáld ki, nagyon fini!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!