Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A rakott krumplit hogyan...

A rakott krumplit hogyan lehet szaftosabbát tenni? Csak tejföllel olyan száraz szerintem.

Figyelt kérdés
2010. márc. 9. 20:59
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
3%
kis olajat locsolj rá
2010. márc. 9. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
94%
Ha olajat használsz, akkor inkább zsírral próbáld! Tudom, nem valami egészséges, viszont így sokkal szaftosabb. Mi mindenhová szoktunk tenni egy kicsit, libazsírt, a rétegek közé, hogy ne folyjon le az aljára [az olaj bizony lemegy és ott is marad, sajnos].
2010. márc. 9. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 anonim ***** válasza:
81%

Az olajtól csak zsíros lesz.

Bolti tejföl helyett házitejfölt tegyél rá.Ha az nincs akkor főzőtejszínt.Az "beleolvad" a krumpliba és akkor lesz jó szaftja.A bolti tejföl csak összeáll a tetején,ezért marad száraz a krumplid.

2010. márc. 9. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi tejfölt raksz rá? Csak a végén, vagy közben is? Én így szoktam:


- 1 réteg krumpli

- 1 réteg kolbász

- 1 réteg tojás

- a tojás tetejét jó bőven megkenem tejföllel, ismét krumpli, kolbász, tojás, tejföl, krumpli és újra jó sok tejföl.

Egy normál méretű tepsihez kb 2 nagy dobozos tejföl elmegy. Mondjuk jó kis kalóriabomba, de mi jó szaftosan szeretjük. Általában még a tányéron is teszünk hozzá egy keveset.Csemegeuborkával, friss kenyérrel, mmmmm...

Egy tipp: a tejfölt kikeverheted tojással is, akkor nem lesz annyira folyós, hanem krémes állagú lesz.

2010. márc. 9. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/22 anonim válasza:
78%

Én kétféle rakott krumplit is szoktam csinálni, de mindegyiket nyers krumpliból.

Sokan úgy csinálják, hogy megfőzik a krumplit és utána karikázzák fel és rakják az edénybe.

A nyers krumplit szoktam felkarikázni, és azzal készítem. Annyi csak, hogy kicsit vékonyabbra kell szelni, és az elején alufóliával le kell takarni. Akkor szoktam levenni, ha a krumpli megpuhult és kicsit megpirítom a tetejét. A tejfölbe meg egy pici tejet szoktam tenni, csak épp kicsit hígabb legyen és így jobban szét lehet locsolni a krumplin. Attól meg a saját levétől meg tud párolódni és nem lesz száraz a végén.

Remélem segítettem. Jó étvágyat!

2010. márc. 9. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/22 anonim ***** válasza:
81%
21.08.-hoz.Ma már rájöttek,hogy a zsír egészségesebb,mint az olaj.Az olaj az újabb kutatások szerint rákkeltő.Inkább zsírt tegyél az edény aljára,és házitejfölt vagy főzőtejszínt a tetejére.
2010. márc. 9. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Én tejfölbe elkeverek egy tojást és azzal locsolok meg minden réteget + a tetejére is ezt rakom.Szerintem így nem lesz száraz.Olyat is hallottam hogy valaki hagymát dinsztel egy kis piros paprikát tesz hozzá és azzal locsolja meg.
2010. márc. 9. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 anonim válasza:
86%
Amibe főzöd a krumplit...na abból a vízből locsolj a rakott krumplira amikor már a kotlában van (én még utána a mikróba melegítem) és egy kicsit több tejfölt is tegyél rá. Úgy szerintem jobb lesz. ;)
2010. márc. 9. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/22 anonim ***** válasza:
86%
én rengeteg tejfölt használok hozzá és keverek bele egy-két kanál olajat, így nem csorog le az aljára
2010. márc. 9. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Én leírom a TUTI tippet!! :)


A tejfölt felturbózom: csinálok egy tejfölös pörköltalapot (olajon hagymát pirítok, rá piros paprika, pici delikát, bors, bele a tejföl, kevés víz, összeforralom) és azzal locsolgatom, nagyon-nagyon finom és szaftos lesz, sose szárad ki. Valamint lecsókolbász helyett füstoltkolbit/parasztkolbit szoktam bele tenni.


Próbáld ki, nagyon fini!

2010. márc. 9. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!