Milyen zöldségeket lehet lefagyasztani, hogy elég jól megmaradjanak? Milyen jó praktikákat tudtok?
Mindent, még a paprikát is karikára szelve, zacsiba rakni, és mindig csak annyit török le belőle, amennyi éppen akkor kell.
Borsó, bab, karaláb, karfiol, tök, paprika már bent van a fagyómban. Most már csak a répa-gyökér-petrezselyem hiányzik, pár hét múlva azt is berakom.
Lecsóhoz az idén elkészítettem a lecsót (kolbi nélkül), és a kész lecsó-alapot dobozokban fagyasztottam le. Majd ha kienged, átforralom, bele a kolbász... és szerintem jó lesz!
Nyers formában a paradicsom lefagyasztva nekem sem lett jó.
Nekem a paprika kiengedve összelöttyed, a lecsó sem olyan ízű fagyasztottból, ugyanígy a paradicsom. Talán a kész lecsót le lehet fagyasztani (tojás nélkül).
A blansírozott zöldség finomabb felengedés után.
5-ös vagyok!
Ha még fagyasztott állapotban teszed a forrásban levő vízbe/levesbe, vagy felmelegített zsírba/olajba a cuccokat, megőrzi a főzés után is az eredeti roppanós állagot, sohasem lesz löttyedt.
Évek óta fagyasztom a lecsónak valót. A paradicsomot tálcán először kőkeményre fagyasztom, majd bezacskózom. Meleg csapvíz alá tartva kibuggyan a hájából és deszkán pár perc múlva szeletelhető, kockázható.
A paprikát felszelem, és zacskókban fagyasztok le, kb kilós adagokban. Bármikor leválasztható belőle annyi, amennyi egy lecsóhoz kell.(persze pörköltbe, levesekbe is kerül belőle)
Rengeteg zöldségfélét is fagyasztok, pl, ha csak egy gyerekfejnyi zellert kapok, azt feldarabolva kis hasábokra lefagyasztom.
Tök, cukkini, patisszon,salátauborka, brokkoli, karfiol.... és sorolhatnám, hogy még mi kerül a fagyóba.
Gombát is rendszeresen fagyasztok, ha kell, csak letörök egy darabot és mehet a zsiradékra.
Tényleg fontos, hogy a zöldségféléket kiengedés nélkül azonnal meg kell kezdeni sütni/főzni, csak így számíthatunk jó eredményre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!