Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen gyümölcsöt, zöldséget...

Milyen gyümölcsöt, zöldséget lehet lefagyasztani?

Figyelt kérdés
Mármint tudom, hogy bármit lelehet, de mit érdemes, pl sárgarépa ilyenek, mert a kertünkben elég sok minden megterem és nem tudom mit lenne érdemes eltenni télire! :)

2015. ápr. 26. 21:14
 1/10 anonim ***** válasza:
63%
Brokkoli, sárgarépa, fehérrépa, petrezselyemzöld, kapor, meggy, cseresznye, őszibarack, szilva, karfiol, zöldborsó, Zöldbab, bab, kukorica... Szinte minden fagyasztható, kivéve aminek magas a víztartalma. Pl. cukkini, tök, patisszon, uborka.
2015. ápr. 26. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A málna a legfinibb, már ha van... Igaz töttyedt izé lesz, ha kienged, de sütikhez, édességekhez jó kis mártást, öntete lehet belőle csinálni.


Az almát is lehet és érdemes fagyasztani, hiába nagy a víztartalma... Csak éppen nem úgy kell fogyasztani, mint a friss almát. A fagyasztott alma sok mindenhez jó. Máglyarakás, almáspite, stb.


Répákat is lehet, csak miután megpucoltad, azt vág is fel, hacsak nem egészben akarod mondjuk levesbe tenni.


És mindent megenni a következő szezonig, mert ezek kikristályosodnak idővel a fagyasztóban.

2015. ápr. 26. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én télre ezeket szoktam elrakni a fagyasztóba:

Gyalult tök, spenót, sóska, petrezselyem zöld, kapor, meggy, cseresznye, málna, áfonya.

2015. ápr. 26. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én gyümölcsöket szoktam, meggy, barack, cseresznye, málna, eper, szeder... Némelyiket püréként, hogy több férjen. A fagyasztott gyümölcs nagyon jó, én többnyire nem engedem ki (csak a pürét), hanem úgy eszem, ahogy van.

Olcsó, jól elálló zöldségeket és almát nem, egyrészt nem sok terem, a helyet is foglalná a gyümölcsök elől s nem nyernék vele sokat. De bizonyára sokminden fagyasztható.

2015. ápr. 26. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
73%

Mindegyiket lehet, de csak azt érdemes, ami nem áll el magától is. Ha jó minőségű fagyasztóládád van, saját termésed, s körültekintően használod, akkor a áramfogyasztás költsége nem jelentős. De azért csak van!

A gyökérzöldségeket mid lehet tartani hűvös helyen, paprikát is, burgonyát is. Almából kétféle van ilyen szempontból. Ami eltartható, az elvan a szekrény tetején is. Ami nem, azt fagyasztva sem nagyon tudod tartani.

Nyers paradicsomot nem érdemes lefagyasztani, feldolgozni pl. ivólének praktikusabb.

2015. ápr. 26. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
76%
mindet
2015. ápr. 27. 01:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Tényleg szinte mindent. Talán a krumplit nem érdemes házilag, de felesleges is lenne. A tököt is lehet legyalulva, a cukkinit is főzeléknek. Én mindent fagyasztok, amikor jó árban meg tudom venni. Ha csak egy gyerekfejnyi zellert kapok, akkor a többit lefagyasztom konyhakészen. Ugyanígy a fehérrépát is, sárgarépát.nem mindegy, hogy 80 ft egy kiló répa vagy 280.. előbbi esetben nyilván veszek és kerül belőle a fagyóba.Gombát is fagyasztok szeletelve, amikor kell, csak letörök annyit amennyi szükséges. nagyon jól használható fagyosan is.Borsó, zöldbab, fejtettbab, karfiol, brokkoli, mind fagyaszthatóak.Petrezselyem,-zellerzöld mindig van a fagyasztómban.

Tavaly rengeteg meggyet tettem el, és nagyon jól tettem. Sokszor volt finom meggyszósz és süti belőle.

Pár adag aprómagvast is szoktam eltenni, de ez annyira nem jellemző volumenű.

A konkrét kérdésedre a válaszom az, hogy igenis érdemes sárgarépát és más konyhakerti zöldséget is fagyasztani , pláne, ha magad megtermeled.

Blansírozni sem szoktam, csak tisztán, feldarabolva kissé leszárítva bezacskózni, ellapítva betenni a fagyasztóba.

2015. ápr. 27. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Nyers paradicsomot miért nem érdemes?! De érdemes!


Néhány darabot jó dolog eltenni, húslevesbe isteni! A fagyott paradicsomot kb akkor kell a levesbe tenni, mikor a nyers krumplit. Nem fog érződni rajta, hogy fagyasztva volt, és nyár varázsolható így télbe...!:)

2015. ápr. 27. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Teljesen igaz, én kifelejtettem a paradicsomot, paprikát.

A parikat fém tálcára teszem, és amikor kőkeményre fagyott, akkor zacskózom be. felhasználáskor csak egy kis melegvíz alá tartom és már ki is csusszan a héjából. Pár percig áll a deszkán és kiválóan szeletelhető, kockázható, kiváló lecsóalap, a pörköltökbe is így teszem.

A jó húsos paprikát felszelem, bezacskózom és mehet a fagyóba. Bármikor le tudok törni akár egy maréknyit, akár egy lecsóra valót. De általában kilós adagokban fagyasztom, így könnyen kezelhető.

2015. ápr. 27. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, kezdő szakács vagyok és ha minden jól megy ősszel egyetemre járok, tehát szeretnék spórolni az ilyenekkel :))
2015. máj. 7. 20:54

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!