Az ételeket (például csirkemell, hal) elkészítés előtt, vagy után kell lemérni?
Te komolyan nem érted, megfőzöl 10 dkg rizst, abból még 30 dkg is lehetsz. 30 dkg rizst eszel meg amiből 20 dkg megdagadt a víztől.
Mégis mi értelme lenne 30 dkg-al számolni?
Mindenhol úgy tanítják, hogy nyersen kell mindent számoli.
van 100 g csirkéd, ami tartalmaz
ENERGIA
114 kcal
FEHÉRJE
21.2 gramm
ZSÍR
2.6 gramm
SZÉNHIDRÁT
0.0 gramm
ha ebből kifő 30 g víz, ami tartalmaz
ENERGIA
0 kcal
FEHÉRJE
0,0 gramm
ZSÍR
0.0 gramm
SZÉNHIDRÁT
0.0 gramm
akkor mi marad?
ENERGIA
114 kcal
FEHÉRJE
21.2 gramm
ZSÍR
2.6 gramm
SZÉNHIDRÁT
0.0 gramm
csak, mert az én matektanárom azt tanította, hogy x-0=0
tessék dedocikk, neked való, a gyúrosok is megírják, hogy nyersen kell mérni
"Ez nem matek zsenikém. Így határozták meg a kalória értékét, nyersen leméred, megfőzöd, megeszed. Nem vonsz ki semmit."
#16, ha ezt nekem szántad, akkor olvasd el a válaszom még egyszer
#15
és félreértés ne essék, attól, hogy azonos a %-om, a kivonogatóssal, még nem ugyanaz vagyok ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!