Karácsonyra vörös- vagy fehérborban pácolt csirkemellet szeretnék elkészíteni. Mindegyikhez ír gombát, de van a családban aki nem szereti. Kihagyhatom belőle? Vagy nem lesz rajta érezhető az íze?
első, én pl nem fogok azért hattyút sütni, mert ünnepi étel, nálunk senki nem eszi meg a hattyút.
Ellenben az ünnep arról szól, hogy olyan étellel kedveskedek, amit szeretnek... ha borsófőzeléket kérnének szentestére, biz isten, megcsinálnám.
Ha a gombaízt nem szereti, akkor ne tegyél mindre, mert eléggé jellegzetes. Ha csak a gomba állagát nem szereti, akkor tehetsz, csak arról az adagról tálalás elött le kellene szedni.
A cirkemellhez szerintem csakis fehér bor illik, ne próbálkozz vörössel, mert nem lesz igazán jó.
A helyedben az elökészített csirkemelleket két részben sütném meg, és csak az egyik adaghoz tennék gombát, a másikhoz pl kelbimbót, zöldbabot, vagy más jellegzetesebb ízü zöldséget.
"első, én pl nem fogok azért hattyút sütni, mert ünnepi étel, nálunk senki nem eszi meg a hattyút.
Ellenben az ünnep arról szól, hogy olyan étellel kedveskedek, amit szeretnek... ha borsófőzeléket kérnének szentestére, biz isten, megcsinálnám."
Látom, nem fogtad fel a kérdés lényegét!!!
Elöször is karácsonykor ünnepi ételeket szokás készíteni (kivéve, ha valaki extra mást kér, de itt ErRÖL szó sincs!!).
Másodszor a kérdezö teljesen hétköznapi alapanyagokat akar felhasználni (tehát semmiképpen sem "hatyújellegüt").
Harmadszor a kérdezö ÉPPEN AZT akarja megoldani, hogy aza vendég, aki nem szereti a gombát, annak is jól essen az étel.
Ha nem tudsz értelmesen válaszolni, akkor ne kötözködj.
Ha nem tudsz értelmesen válaszolni, akkor ne kötözködj.
Elgurult a gyógyszered?
Volt egy első hozzászólás, hogy a csirkemell nem ünnepi étel, erre reagáltam, de látom, baj van a buksiban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!