Az ételeket (például csirkemell, hal) elkészítés előtt, vagy után kell lemérni?
Már miért nem kell a főt ételt lemérni??
Hiszen a csirke nyersen 1 kiló, de ha megfőzi az ember már veszít a súlyából mert a rengeteg víz elpárolog belőle.
A rizs nyersen mondjuk kevesebb mint főzve mert ott meg a víz miatt több lesz súlyban.
Kell a kettő különbségét számolni.
100 g nyers rizs nem annyi mint a főt rizs súlyra.
Azért mert minden kalória, fehérje stb... adat a nyers ételre van megadva. Tök mindegy, hogy sütés-főzés után mekkora lesz.
Most gondold már el, főzöl rizst, ami háromszorosára is tud tagadni, most akkor 3x annyi rizst ettél, mint amennyit felraktál főzni? Ugye, hogy nem.
Ja, és ráadásul különösen igaz ez a húsnál, amit felvizeznek a hentesnél, hogy drágábban lehessen eladni...
Pirítás helyett már csak főzni lehet lassan, annyi "levet" eresztenek. Az csak víz, sosem tartozott igazán a hús súlyához. Elpárolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!