Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a titka? többi lent

Mi a titka? többi lent

Figyelt kérdés
Többször próbáltam már egy darabban sütni karajt, de sosem sikerült jól belül nyers maradt és sótlan. Csak a külső részen éreztem a sót a közepe teljes sótlan maradt és rágós is.
2015. máj. 25. 06:23
 1/3 anonim ***** válasza:
Az előző nap besózott, fűszerezett karajt egy kizsírozott alufóliába szorosan betekerem, és úgy teszem a tepsibe. Kevés vizet öntök alá, és lefedve sütöm a sütőben. Ahány kiló a karaj, annyi óráig. Ha letelt az idő, kibontom a fóliát, egy vastag hústűvel beleszúrok. Ha már nem jön ki belőle véres lé, akkor jó. Ha még jön, akkor tovább sütöm még. Amikor megsült, akkor fedő nélkül pirosra sütöm a tetetjét. Hagyom hülni, csak azután szeletelem fel.
2015. máj. 25. 07:19
 2/3 anonim ***** válasza:
Én lábosban szoktam. A húst lemosom, körben, minden oldalát jól megsózom, kicsit állni hagyom a sóban, majd mangalica zsírt melegítek és ebben a hús minden oldalát kérgesre sütöm, míg ki nem fehéredik, illetve kap egy kis színt, utána felöntöm vízzel és fedő alatt 1-másfél óráig lassú láng főzöm, míg át nem sül, utána a vizet leforralom és a zsírban még picit pirítom. Így melegen és hidegen is fogyasztható.
2015. máj. 25. 08:53
 3/3 anonim ***** válasza:

Kb. félközépig beirdalom, és oda is szórok egy kis sót.

Vagy: amikor fokhagymával megtűzdelem, akkor azokba a lyukakba is szórok bele egy-egy csipetnyi sót, akkor a közepe sem marad só nélkül édes! Másrészt könnyebb lesz teljesen átpuhítani is!

2015. máj. 25. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!