Kacsamáj/libamáj fagyasztása. Sütés után is lehet?
Figyelt kérdés
Egy kiló kacsamájunk van, ez egyszerre sok megenni. Arra gondoltunk, hogy előbb megsütjük majd ha kihűlt, lefagyasztjuk a maradékot. Vagy sütés előtt kellene lefagyasztani? Nem romlik az ízélmény/állag fagyasztás után?2015. ápr. 4. 11:05
1/5 anonim válasza:
Nyersen le lehet fagyasztani, majd lassan kiengedve(tehát nem meleg vízben, illetve melegítve) semmi baja. Sütés után viszont nem ajánlott lefagyasztani.(éppen le lehet, de a libamáj csak frissen elkészítve finom)
2/5 anonim válasza:
Egy a fontos, hogy kis adagokban fagyaszd, gondolom később se akartok fél kilót megenni egyszerre.
3/5 anonim válasza:
Nem sok egy kiló, nyugodtan csináld meg, legfeljebb marad belőle másnapra is.
Ha le akarod fagyasztani, akkor még nyersen fagyaszd le. Nem lesz semmi baja.
4/5 anonim válasza:
Szerintem is nyersen fagyaszd le.
5/5 anonim válasza:
Nyersen, mert a sült máj megkeménykedik normál állapotban is, de lefagyasztva sem jobb a helyzet.
Viszont finom házi májas pástétom készíthető belőle, ha már kissé rugós az állaga, akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!