Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kacsamáj/libamáj fagyasztása....

Kacsamáj/libamáj fagyasztása. Sütés után is lehet?

Figyelt kérdés
Egy kiló kacsamájunk van, ez egyszerre sok megenni. Arra gondoltunk, hogy előbb megsütjük majd ha kihűlt, lefagyasztjuk a maradékot. Vagy sütés előtt kellene lefagyasztani? Nem romlik az ízélmény/állag fagyasztás után?
2015. ápr. 4. 11:05
 1/5 anonim ***** válasza:
Nyersen le lehet fagyasztani, majd lassan kiengedve(tehát nem meleg vízben, illetve melegítve) semmi baja. Sütés után viszont nem ajánlott lefagyasztani.(éppen le lehet, de a libamáj csak frissen elkészítve finom)
2015. ápr. 4. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Egy a fontos, hogy kis adagokban fagyaszd, gondolom később se akartok fél kilót megenni egyszerre.
2015. ápr. 4. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem sok egy kiló, nyugodtan csináld meg, legfeljebb marad belőle másnapra is.

Ha le akarod fagyasztani, akkor még nyersen fagyaszd le. Nem lesz semmi baja.

2015. ápr. 4. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem is nyersen fagyaszd le.
2015. ápr. 4. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Nyersen, mert a sült máj megkeménykedik normál állapotban is, de lefagyasztva sem jobb a helyzet.

Viszont finom házi májas pástétom készíthető belőle, ha már kissé rugós az állaga, akkor is.

2015. ápr. 6. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!