Koktél cseresznyét hogy kell késziteni?
Hozzávalók:
Fél kiló édes cseresznye, mosva
20dkg cukor
Fél deci víz
Fél vaníliarúd, hosszábanelválasztva, a magokat kikanalazva és elrakva
2,5 dl maraschino likőr (pl. Luxedo)
1. A cseresznyéről szedd le a szárakat és magozd ki. A magokat tedd zárható műanyagzacskóba, csavard be konyharuhába és törd össze pl. húsklopfolóval.
2. Egy kis lábasban közepes lángon kevergetés mellett forralj cukrot, vizet, vaníliarudat és magokat, meg a zúzott cseresznyemagokat. Forrás után hagyd 40 percet hűlni szobahőmérsékleten.
3. Finom lyukú szűrőn szűrd át a szirupot. Tartsd meg a vínliarudat, de távolíts el minden magmaradványt. Adj maraschino likőrt a sziruphoz és keverd el benne.
4. Tedd a cseresznyéket egy zárható fedelű üvegbe, és dugd a közepébe a vaníliarudat. Öntsd a maraschino szirupot a cseresznyékre és zárd le légmentesen. 5 napon át hagyd érni a hűtőben, aztán 3 héten belül fogyaszd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!