Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Látszódhat-e a hagyma pörköltben?

Látszódhat-e a hagyma pörköltben?

Figyelt kérdés

Az rendben, hogy "üvegesre" pirítjuk, de milyen kicsi darabokra kellene, hogy ne látsszon? Olyat is hallottam, hogy valaki reszelni szokta, valaki meg csíkozza, van aki kockázza. Hogy szokás? Hogy szoktad?

Bocsánat, de kezdő vagyok ezen a téren. Minden tapasztalatra szükségem van! Köszönöm :)



2015. febr. 1. 18:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha bográcsban készítem akkor nagyobbra szálasra hagyom, de ha bent tűzhelyen akkor apró kockára vágom. Egy kiló húshoz két fej közepes hagymát számolok.
2015. febr. 1. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Finomra vágom, zsiradékon elkezdem egy kis sóval dinsztelni. amikor már üvegesedik, akkor pici vízzel fedő alatt krémesre párolom. (mindig kell figyel a vizet, mert hamar felszívja) amikor már teljesen pépes állagú, akkor forgatom bele a húst, és kevergetem kifehéredésig, majd fedő alatt szintén hagyom, hogy kiadja a saját levét.

egy szaftban semmiképpen nem szabd látszódni a hagymadaraboknak, de levesben sem.

2015. febr. 1. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
-mi öntünk rá pici vizet,kétszer is és ettől pépes lesz,
2015. febr. 1. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én eleve főzés előtt beteszem az aprítóba, így nem maradnak darabkák egyáltalán.
2015. febr. 1. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Mire a hús megfő, a kockázott, megdinsztelt hagyma nem látszódik, jó sűrű szaftra kell lefőzni.
2015. febr. 2. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
73%
Ha nagyon precíz akarok lenni, akkor az elkészített szaftot botmixerezem !
2015. febr. 2. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok tippet :)
2015. febr. 2. 18:29
 8/9 anonim válasza:
100%
Az én tapasztalataim alapján, ha üvegesre dinszteled, akkor mire elkészül a pörkölt, addigra szétfő a hagyma, így nem is látszik majd. Viszont ha nagyon megsütöd a hagymát, akkor nem tud úgy szétfőni, így nem is lesz jó a szaft. Szerintem...
2015. febr. 4. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem látszódhat! De szétfő , ha rendesen lepárolod,lepirítod(nem feketére :D), vagy sokáig főzöd!
2015. febr. 11. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!