Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Savanyú lett a lecsó, mit tegyek?

Savanyú lett a lecsó, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Készítettem rizses lecsót, és nagyon savanyú lett, mire elkészült. Lecsós alapot használtam hozzá, esetleg van valamilyen praktika rá, hogy csökkentsem a savanyú ízt ?

2015. jan. 11. 21:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
28%
Stop! Mitől lett savanyú? Csak romlott összetevő okozhatja. Akkor ki kell dobni.
2015. jan. 11. 21:52
 2/15 A kérdező kommentje:
Romlott ? Mert meddig áll el a lecsós alap ? Elvben kb 3 hónapos lehetett.
2015. jan. 11. 21:54
 3/15 anonim ***** válasza:
78%
Ezt most én sem értem, ha savanyú mert túl savanyú paradicsomból készült, akkor egy kevés cukortól tökéletes lesz, de nem hiszem, hogy erre magadtól nem jönnél rá, tehát nem hiszem, hogy értem a kérdést...
2015. jan. 11. 21:59
 4/15 A kérdező kommentje:
Most csináltam először lecsót. Nem hinném, hogy ennyire értelmetlen lenne a kérdés amit feltettem,.. :/
2015. jan. 11. 22:01
 5/15 anonim ***** válasza:
56%
Tudod megelőlegeztem neked, hogy esetleg csak valami fogalmazási hiba, mert nem akartam elhinni, hogy valaki arra keres praktikát, hogy a savanyú lecsóval mit lehet kezdeni... De fölé becsültelek! Egyébként szívesen a választ!
2015. jan. 11. 22:07
 6/15 anonim ***** válasza:
23%

De az. Mi az a lecsó alap?

Ez valami por? Fagyasztott massza? Esetleg összecsomagolt paprika, paradicsom, hagyma a zöldségespulton?

Mi kell lecsóba?

Hagyma, paprika, paradicsom, zsiradék, só.

Ezek közül a paradicsom az egyetlen, amelyik lehet édes, édeskés, savanykás.

De savanyú akkor sem lesz tőle az étel, ha egy kiló paradicsomba teszel egy szelet paprikát.

2015. jan. 11. 22:07
 7/15 anonim ***** válasza:
Szódabikarbóna segíthet.
2015. jan. 11. 22:13
 8/15 A kérdező kommentje:
A lecsó alap tudomásom szerint az, amit eltesznek befőtt formájában. Van benne paradicsom, paprika ezeket gondolom előtte nagyjából megfőzik, és elteszik. Arra lettem volna kíváncsi, hogy mivel eléggé savanyú lett a lecsó maga, tudok e kezdeni vele valamit, hogy ne legyen annyira savanyú. Köszönöm a cukros választ megpróbálom, de nem kell le degradálni az embert, mindössze azért, mert nem vagytok képesek egy egyszerű kérdést felfogni.
2015. jan. 11. 22:14
 9/15 anonim ***** válasza:
0%

Brrrrrr! Ne keménykedj, mert nincs igazad!

A cukros válasz nem jó. Dobd ki, mert romlott volt az, amiből csináltad. Nem lehet savanyú másképpen.

2015. jan. 11. 22:22
 10/15 anonim ***** válasza:
29%
A lecsó nem lehet savanyú? :D Egyre jobb!
2015. jan. 11. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!