Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A menzás borsófőzeléket, hogy...

A menzás borsófőzeléket, hogy csinálják?

Figyelt kérdés
Mitől olyan puha,krémes? Tejszínnel szoktam behabarni akkor kezd el hasonlítani rà. Milyen borsóval csinàljàtok,hogy annyira puha? Én akàrmilyet vettem eddig nem olyan puha.
2015. jan. 3. 08:25
 1/9 anonim ***** válasza:
9%
-szöszi,melyik menzáról írsz,az összesről e
2015. jan. 3. 09:17
 2/9 anonim ***** válasza:
36%
Zöldborsó vagy sárgaborsó?????
2015. jan. 3. 09:33
 3/9 anonim ***** válasza:
82%

nekem élelmezésvezető az anyósom :)

Kevês vízben párolják meg a borsót, felöntik (nem vicc) karamellás tejjel és rántás kerül bele.

2015. jan. 3. 10:27
 4/9 anonim ***** válasza:
11%
Friss borsó az alap. Különben kell bele ecet, h puhuljon, és az már befolyásolja az ízeket.
2015. jan. 3. 10:40
 5/9 anonim ***** válasza:
70%

:). A legbiztosabb, ha az iskolaban megkerdezed a konyhasneniktol. Ha mar nem vagy iskolas, akkor is barmikor besetalhatsz erdeklodni. Nem is gondolnad, hanyan teszik ezt.

Nagymamam altalanos iskolaban volt szakacsno, meselte, milyen gyakran jartak be

az anyukak, kerdezgetve az egyes etelek elkeszitesi modjat. A legnepszerubb a tejbegriz es a "milanoi spagetti" nevre keresztelt etel volt.:)

2015. jan. 3. 10:44
 6/9 anonim ***** válasza:
81%
A konzerv borsó elég puha. És nem szabad túlfőzni.
2015. jan. 3. 11:06
 7/9 anonim válasza:
100%
Vajon megpárolod a borsót , majd amikor már elég puha és már alig van rajta lé,akkor vedd le tüzröl szórj a tetejére finom lisztet,keverd össze. Majd tedd vissza a tüzre és folyamatosan adj hozzá tejet addig amig meg nem kapod a megfelelő állagot. Ne ijedj meg az elején beton kemény lesz. Az én arányaim : 1kg zöld borsó 1 kocka ráma 1 liter tej, csipet só,vegeta,pici petrezselyem zöld egy evőkanál cukor. Itthon mindenki imádja!!! Jó étvágyat hozzá!!!
2015. jan. 3. 12:28
 8/9 anonim ***** válasza:
60%
Mindenki szavazza le a másikat! Boldog Újévet nektek is! :)
2015. jan. 3. 14:01
 9/9 A kérdező kommentje:

1. A XXI., XI., Szigetszentmiklós,Szigethalom és a X. kerület egyes részein ugyan az a cég viszi a bölcsibe,oviba,suliba az ételeket.

2. Bocs,zöldborsó elfelejtettem oda írni.

Ma bent voltam az oviban a konyhàn,pont akkor hoztàk az ételeket és azt mondtàk,hogy a legtöbb ételt készen hozzàk ők csak melegítik.

Pl. A tejbegrízt is.

Köszönöm akik vàlaszoltak,mindegyiket ki fogom próbàlni.

2015. jan. 5. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!