Ti hogy készítitek a borsófőzeléket? Tegnap a fejemhez kaptam hogy én túlbonyolítom, tényleg? Van egyszerűbb módja is?
Én úgy szoktam hogy a borsót felrakom főzni cukros-sós vízben. Közben olajon 6 evőkanál lisztet megpirítok,felöntöm a kész borsónak a levével és csomómentesre keverem. Ezt felöntöm fokozatosan tejjel kb 4-6 dl-vel és felforralom,ízesítem cukorral még és sóval ízlés szerint,majd a végén petrezselyem bele és a kész borsó,és finom nagyon. Mikor mondtam ezt ismerősömnek azt mondta túl van ez bonyolítva,hogy ő egy lábosban megcsinál mindent,nem értem mire gondolt.
A másik kérdés hogy ma reggel bontottam ki a kávémhoz a tejszínhabot és nem akart jönni belőle olyan volt mint mikor kifogy a tejszínhab csak prüszkölt. Mikor felráztam mintha az üvegbe egybe lett volna a cucc. Ízre is nagyon undorító olyan hányás íze van,most meg se tudtam inni a kávém:/ szavatosságra 2013 van írva,végig hűtőben volt mi lehet vele?
Szia!
A borsót, ha főzelék, akkor rövid lében megfőzöm (csipet sóval, kevéske cukorral) apróra vágott petrezselyemmel, majd vékony rántással berántom. Nálam ennyi.
Ha leves: pici zsíron átforgatom a borsót + petrezselymet, kevéske vizet rá és födő alatt puhára párolom. Amikor puha, visszasütöm zsírjára, fakanállal szórók rá nagyon kevés lisztet, gyorsan összekavarom és hideg vízzel engedem fel. Sót, cukrot bele, felforralom és nálam ennyi. A liszt nagyon minimális, ne legyen lisztízű, vagy rántás ízű. Imádom, mert így még hidegen is lehet tele-pofára zabálni.
Van aki ha megpárolta födő alatt, csak símán engedi fel, sóval, borssal és csipetkével főzi össze. Az egy másik variáció.
A főzeléked jó, bár én simán megfőzöm tejben, és csak bastajbolom, esetleg habarom, de ki hogy szereti.
A tejszínhabod azért nem jött ki, mert hűtőben volt.
Zsíron megdinsztelem, egy csipet szódabikarbónával, így szép zöld marad.egy kevés vízzel felengedem, kis cukorral párolom puhulásig.
tejes-lisztes habarással besűrítem,de szoktam egy vékony halványpaprikás fokhagymás rántással is sűríteni, persze, ekkor nem zsírra teszem fel, csak kevés vízben.
sok vágott friss petrezselymet teszek bele, bármelyik variációban készül is.
mindegyiket szeretjük, nekem az első szimpatikusabb, mert nem kell rántással tökölnöm.(de az uram meg úgy szereti jobban ):)
Köszönöm:) Ma főzöm,de egyenlőre maradok a szokásosnál,most nem merek kísérletezni új recepttel :) De lehet egyszer kipróbálom hogy úgy rakom bele a rántást,csak nem értem hogy marad akkor csomómentes. De mindenképp kipróbálom majd!
Köszönöm mindenkinek!
ha rántással úgy lesz csomómentes, ha a forró rántást félrehúzod, és apránként hidegvizet adagolva, (legjobb egy kicsi ováldrótos habverővel) simára kevered, addig a adod a hideg vizet hozzá, míg folyós, sűrű tejfölszerű lesz. ekkor mehet a főzelékbe, persze állandó keverés közben.
egyszer majd próbáld ki :)
üdv.
én csak simán dinsztelek hagymát, arra rádobom a borsót, azt is egy kicsit párolom, majd felöntöm vizzel, izesitem sóval, borssal, vegetával. mikor megpuhul simán behabarom egy kis lisztes vizzel, és kész.
szerintem igy nagyon finom, egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!