Hogyan készítsek egyszerü borsófözeléket?
és a habarást hozzá hogy kell csinálni?
még kezdö vagyok, ès nem igazán tudom!
borsószemeket az apróravágott petrezselyemmel, a sóval és felteszem főni, annyi vízben, hogy épphogy ellepje a borsót (különben minden főzeléknek ez a titka, nem szabad túl sok vizet használni).
Ha nem elég édes a borsó szoktam a főző vízbe 1 kanál cukrot tenni.
Ha megpuhultak a borsószemek, akkor behabarom, még pedig a következőképpen: egy tálkában összekeverem a tejfölt és a lisztet, hozzáadok egy kis vizet és habverővel tökéletesen simára keverem. A megfőtt borsó levéből hozzálöttyintek egy keveset, ezzel is elkeverem. Addig kevergetem hozzá a forró levet, amíg a tejfölös keverék át nem melegedik. Akkor az egészet visszaöntöm a lábosba, és fakanállal folytonos kevergetés mellett, pár perc alatt besűrítem a főzeléket.
A legegyszerűbb ha 3 evőkanál olajra raksz 3 evőkanál lisztet, főzöd kicsit alacsonyabb fokozaton amíg pici színe lesz, és hozzáöntesz egy üveges borsókonzervet, felforralod és kész.
Annyit lehet még variálni hogy leöntöd a levét (egy edénybe) és kis tejjel öntöd föl a rántást, abba teszed a borsót és ha kell öntesz hozzá a levéből. Sózni nem kell mert a konzerv sós, kis petrezselymet lehet hozzá tenni.
Egy másik verzió :
vajon megpirítom a borsót,felöntöm tejjel ( izlés szerint,ki mennyire szereti "hígan")
Egy kis edényben kiveszek a meleg tejből kb 1 decit,és némi lisztet elkeverek benne (szintén izlés szerint,minél több lisztet raksz,annál sűrűbb lesz a főzelék) ,majd ezt a "lisztes tejes masszát" nemes egyszerűséggel a lábasba csurgatom kevergetés mellett. Főzöm még 5 percig kb,hogy ne legyen lisztíze. Sózom-cukrozom és voilá,kész is. Egyszerű,és nagyon finom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!