Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítsek egyszerü...

Hogyan készítsek egyszerü borsófözeléket?

Figyelt kérdés

és a habarást hozzá hogy kell csinálni?

még kezdö vagyok, ès nem igazán tudom!


2014. febr. 17. 09:45
 1/8 anonim ***** válasza:

borsószemeket az apróravágott petrezselyemmel, a sóval és felteszem főni, annyi vízben, hogy épphogy ellepje a borsót (különben minden főzeléknek ez a titka, nem szabad túl sok vizet használni).

Ha nem elég édes a borsó szoktam a főző vízbe 1 kanál cukrot tenni.



Ha megpuhultak a borsószemek, akkor behabarom, még pedig a következőképpen: egy tálkában összekeverem a tejfölt és a lisztet, hozzáadok egy kis vizet és habverővel tökéletesen simára keverem. A megfőtt borsó levéből hozzálöttyintek egy keveset, ezzel is elkeverem. Addig kevergetem hozzá a forró levet, amíg a tejfölös keverék át nem melegedik. Akkor az egészet visszaöntöm a lábosba, és fakanállal folytonos kevergetés mellett, pár perc alatt besűrítem a főzeléket.

2014. febr. 17. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :))
2014. febr. 17. 10:00
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha tejföl nélküli főzeléket akarsz, akkor: amikor már megpuhult a zöldségféléd, várd meg, míg szinte teljesen elfőtte a pároló-levet, szórd meg liszttel, nagyon gyorsan kavard össze, és hideg vízzel (először csak kevéssel) öntsd fel. Majd egy kicsi vizet még rá, majd látod, hogy mikor lesz olyan állaga, sűrűsége, amilyet szeretnél.
2014. febr. 17. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
2014. febr. 17. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
A legegyszerűbb lisztszórással készíteni, ahogy a videón is készül.
2014. febr. 17. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

A legegyszerűbb ha 3 evőkanál olajra raksz 3 evőkanál lisztet, főzöd kicsit alacsonyabb fokozaton amíg pici színe lesz, és hozzáöntesz egy üveges borsókonzervet, felforralod és kész.

Annyit lehet még variálni hogy leöntöd a levét (egy edénybe) és kis tejjel öntöd föl a rántást, abba teszed a borsót és ha kell öntesz hozzá a levéből. Sózni nem kell mert a konzerv sós, kis petrezselymet lehet hozzá tenni.

2014. febr. 17. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Én nem habarom, egyszerűen lisztet szórok rá, ha kicsit megpirult, felöntöm tejjel.
2014. febr. 17. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Egy másik verzió :

vajon megpirítom a borsót,felöntöm tejjel ( izlés szerint,ki mennyire szereti "hígan")


Egy kis edényben kiveszek a meleg tejből kb 1 decit,és némi lisztet elkeverek benne (szintén izlés szerint,minél több lisztet raksz,annál sűrűbb lesz a főzelék) ,majd ezt a "lisztes tejes masszát" nemes egyszerűséggel a lábasba csurgatom kevergetés mellett. Főzöm még 5 percig kb,hogy ne legyen lisztíze. Sózom-cukrozom és voilá,kész is. Egyszerű,és nagyon finom

2014. febr. 18. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!