Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A babot mindenféle módon...

A babot mindenféle módon imádom! Csak ne lenne olyan "szeles"! Mit csináljak, ti hogyan csináljátok? Van valami különleges receptetek?

Figyelt kérdés
2010. febr. 2. 20:43
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
A köménymag segíti az emésztést, a szódabikarbóna pedig a puhulást segíti így lerövidül a főzési idő. Áztatni kell, de én inkább konzerves babot szoktam venni és azzal főzöm a gulyást, chilis babot stb...-t.
2010. febr. 2. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/27 anonim ***** válasza:
Szódabikarbóna, konzerves bab (benne E509, E1422) nagyon finom s főleg egészséges lehet. Ha este beáztatod a babot másnap nyugisan főzöd, nem kell azt szódabikarbóna nélkül sem főzni 4 órán keresztül. Mellesleg a szódabikarbóna még növeli a szélhatást is. Ha már veszem a fáradtságot hogy főzzek akkor pedig nem a sok vegyianyagot tartalmazó konzervből fogom ezt tenni.
2010. febr. 3. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
hello! az áztatóvizet le kell önteni, a babot leöblíteni és úgy feltenni főni.most jön a mutatvány és nem vicc, mert már én is így csinálom.a babbal együtt kell főzni, egy jókora vasszöget.én egy direkt erre "kiképzett"100-as vasszöget használok. sokkal előbb megpuhul a bab és jelentősen csökkenti a gázképződést.arra ügyeljünk, hogy a végén kihalásszuk, mert a múltkor én nem találtam és sikerült a férjemnek kitálalni.Egy öreg piacos nénitől tanultam és valóban működik.
2010. febr. 3. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/27 anonim ***** válasza:
Nem tudom, írta-e már előttem valaki (nem volt kedvem végigolvasni a sok hülyeséget, megakadtam a 21:19-esnél, és... na jó oké:) ), ha pl. bablevesbe kockázol krumplit, akkor elveszi a 'szelességét'! :) Nekem bevált. De pl. édes-fehérbabfüzelékhez is tehetsz, nem kell bele olyan sok, és nem lesz rosszabb tőle, viszont talán megelőzheted, hogy megfájduljon a hasad, stb. :) Remélem tudtam okos tippet adni, ajánlom, próbáld ki. :)
2010. febr. 3. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/27 anonim ***** válasza:
egy éjszakár be kell áztatni. Tiszta vízbe tedd oda főni + adj hozzá kis szódabikarbónát!
2010. febr. 3. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/27 anonim ***** válasza:
Igen a szódabikarbóna valóban a vajpuhára puhulást segíti, azonban ha nem akarsz nagyon szeles lenni a babtól, akkor nyugodtan használd a szódabikarbónát, tényleg hatásos a szelesség ellen.( mellesleg puha is lesz a bab.)Minden más puffasztó ételhez is adhatod,mint borsó,karfiol stb.,vagy nehezen fővő húshoz,mint öreg marha,tyúk stb.
2010. febr. 3. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/27 anonim ***** válasza:
van, aki azt mondja, hogy az első főzővizet le kell önteni róla.
2010. febr. 3. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/27 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm!Olyan aranyok vagytok!Külön köszönöm a vasszöges tippet!Még az életben nem hallottam ilyet!Biztos kipróbálom.Ugyanúgy ki fogom próbálni a krumplis tippet is.A többi már ismerős volt,legközelebb olyat csinálok,hogy egyben lesz minden!(héj nélkül, szódabikarbonáttal,első víz leöntve,krumplikockákkal,és egy nagy 100-as szög kolbász helyett(lehet,hogy hozzám vágják-de majd félreugrok!)--Na,hogy én is mondjak Nektek valami újat!Nem messze tőlünk lakik egy Ndk-ból ide férjhez jött,aranyos kis, beszédes német asszonyka.Mikor szóba került többek között ez az én kis problémám,ő csak nevetett és azt mondta:Olyan buta vagy!Miérrrrrrrt nem teszel a babba Bohnenkraut-ot?Nálunk minden asszony úgy főzi a babot.Nem akartam bevallani,hogy halvány lila f...ngom(sic)sincs mi az a Bohnenkraut,csak hümmögtem,hogy nahát, azt a mindenit,alig vártam,hogy hazaérjek,estem neki a szótárnak-láss csodát,benne van--BORSIKAFŰ!Szóval tőlünk nyugatabbra azt tesznek az ételbe bors helyett,és a "szél" ellen.Van egy javaslatom:én kipróbálom a ti tanácsaitokat,ti pedig ezt az én borsikafüves tippemet.Még egyszer köszi a fáradságotokat,hogy írtatok,jelszó:-éljen a szélmentes bab!
2010. febr. 3. 18:34
 19/27 anonim ***** válasza:
Hát én kipróbálom.Csak akkor más íze lesz a babnak.
2010. febr. 4. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/27 anonim ***** válasza:
szia!a borsika fű, vagy másnéven csombor egy erdélyi kolleganőm szerint káposztás ételekbe való, az biztos, hogy emésztest könnyítő, de arra valóban számítani lehet, hogy más ízvilága lesz a babunknak-
2010. febr. 4. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!