Hogyan kell "fóliában sült krumlit" csinálni?
Hali,
erre a celra hasznalj ujkrumplit (idei krumplit) annak vekony es eheto a heja.
De ha a piacon veszed akkor ott ajanlanak neked ha megkerdezed. De csak olyan arustol kerdezd akinek tobb fajta krumplija van, mert akinek csak egy van az mindenkepp azt mondja hogy az a krumpli a jo, csak nala vegyel... :)
2 féle képp lehet fóliában sült krumplit csinálni:
-ha a hámozatlan krumplit fóliába tekerve parázsban megsütöd, idősebb krupmli jobb erre.
-ha otthon vagy: tepsit nagyon vékonyan leolajozol, belenegyedeled a krumplikat, kakukkfűvel megszórod és fóliával lefeded alaposan a tepsit, hoyg a hő és a nedvesség ne szökkenjen el. Löttyintésnyi vizet is rakhatsz a tepsibe, ekkor forró gőzben sül a krumpli! Ha újkrumplit használsz akkor meg se kell pucolni. Onnan tudod jó e hogy megbököd késsel. De min. 30-60 percet kell sütni. A krumpli fajtájától és nagyságától függően.
-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!