Van valami jó praktika arra, hogy ne könnyezzen és fájjon a szemem a vöröshagyma pucolása és aprítása közben?
Hello!
Barmiyen folyadekot veszel a szadba(es ne nyeld le), az 100%-os,hogy segit. Nekem bevallt es kinek ajanlottam mindenki pozitivan jelzett vissza:)
A könnyezést a vöröshagyma pucolásakor az okozza, hogy a vöröshagymából felszabadul a kén-dioxid, mikor felvágod, és a gáz pedig felszáll a szemedbe, és a szemedben lévő folyadékkal egyesülve kénsavvá alakul, a szemed pedig ugyebár a könnyezéssel öblíti ki, és közben marhára csíp, mert ugye sav...
Én azt javaslom hogy mikor pucolod, a szádon vegyél levegőt, mert az orrot is eléggé irritálja, ezért is könnyezhetsz, valamint mondjuk ablak mellett pucold, ahonnét fúj a szél, vagy ventillátor mellett, egyszóval olyan helyen, ahol van légmozgás, és a kén-dioxidot arrébbfújja, hogy ne a szemedbe szálljon fel egyenest.
10 napja tettem fel a kérdést, miért nem használod a keresőt? Ott is olvasd el a válaszokat.
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-praktik..
Köszi a válaszokat!
Amúgy beírtam a keresőbe, de nem találtam meg, majd legközelebb körültekintőbb leszek bocsi!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!