Mi a célja a keksz hűtőben pihentetésének sütés előtt?
Figyelt kérdés
Miben különbözik az a keksz ami nem lett pihentetve?2010. jan. 18. 01:49
1/5 anonim válasza:
szerintem az a célja hogy megpuhuljon a keksz, de lehet hülyeséget mondok:D
2/5 anonim válasza:
Gondolom,nem a kisütött,kész kekszet akarod a hűtőben pihentetni,hanem a nyers tésztát.Mivel ezek általában vajastészták,a pihentetés célja,hogy az alapanyagok összeérjenek.Ha nem pihenteted,akkor nem biztos,hogy jó lesz a kisütött keksz.Kiolvad belőle a vaj pl.és száraz,esetleg ehetetlen lesz a süti.
3/5 anonim válasza:
A pihentetés során a lisztben levö keményitöszemek megduzzadnak, - pl. a palacsintatésztánál vagy gyúrt tésztánál nagyon ól észrevehetö, hogy rugalmas, homogén lesz, egész más, mint frissen.
Sok keksznél lényeges, hogy a tészta hidegen kerüljön a forró sütöbe, különben nem kapja meg a jellegzetes állagát.
4/5 anonim válasza:
két oka van: az egyik, amit az előzőekben olvastál, a másik a tészta lehűtése. pl. linzertésztákat is javasolt 24 órára hűtőbe tenni, és gyorsan dolgozni vele, hogy ne vegyék át a kézmeleget.
5/5 anonim válasza:
ha nem teszed hüttöbe sokkal ragadosabb, ezert mindig lisztezed es kö kemeny lesz a keksz .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!