Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Rántott hús sütőben?

Rántott hús sütőben?

Figyelt kérdés
Próbálta már valaki? Hogy vált be? Sült krumplival próbáltam már, úgy, hogy megforgattam kevés olajban. Jó jó, bár nem olyan mint amit olajban sütsz ki. A rántott hússal ez hogy van?

2014. szept. 4. 06:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
48%

A férjem nagynénje csinálta úgy, hogy egy alufóliát bezsírozott, arra tette a húst, majd zsírozott alufóliával betakarta, a széleit betűrve.

Jó volt így is, de inkább párolt, mint sült lett.

Én maradok az olajban sütésnél.

2014. szept. 4. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
30%

Egyrészt nem lesz olyan, a ropogós panirt soha nem lehet így elöállítani, és a hús íze sem olyan, mint hagyományosan sütve.


Másrészt semmi értelme sincs, mert nem lesz zsírszegényebb. Kimértem, hogy ha bö olajban sütöd, akkor kb feleannyi olajjal lesz kevesebb, mint amennyit a sütöben sütve rá kell tenni.

(A sütöben 1 kg húshor egy dl olajat írnak, hogy ennyit kell ráönteni. Sertpenyöben sütve meg nekem fél dl hiányzott a végén és ebben benne van az is, ami melléspriccel.)


Ezen kivül szerintem ha rántott húst akarsz enni, akkor egyél kevesebbet, de az legyen finom, a sütönek ke´szült elázott hatású és olajos ízü lesz.

2014. szept. 4. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

(semennyi olajat nem kell rákenni)


Nekünk jobban bevált, finomabb, jobban átsül, pirultabb. Panírozás közben a tojásba kell elkeverni 1-2 evőkanál olajat. Anyukám még meglocsolja 1-2 evőkanál olajjal, de teljesen felesleges már.

2014. szept. 4. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
46%

Ha a tojásba kevered az olajat, attól még ugyanúgy belekerül.


És nem lesz jó.

2014. szept. 4. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
58%
Az íze szar lesz, de legalább még több olajat felszív, mintha serpenyőben sütnéd.
2014. szept. 4. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlen az olajmennyiség miatt jobb, én utálok olajban sütni bármit, fröcsköl, mellette kell ácsorogni, az egész háznak olyan szaga lesz, illetve a sütőbe egyszerre befér az összes. Én még csak mirelitet próbáltam (panírozni is utálok :D ), az teljesen jó, bár vlsz elősütött volt. Ahhoz egyáltalán nem adtam olajat, csak bepakoltam a szintén mirelit, sütőben süthető krumpli mellé, és semmi egyéb dolgom nem volt.
2014. szept. 4. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
76%
Én rántott csirkecombot sütöttem így, szerintem nagyon finom. És nem tocsog az olajban, egy minimális réteg van alatta, és ráfújok egy pici olajat, ennyi bőven elég. Nem lesz olajosabb, mint simán, SŐT pont jó lesz.
2014. szept. 4. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Én próbáltam. Meg lehet enni, de ég és föld a különbség a normális olajban készített frissensültek és a sütőben készítettek között. Egyrészt a panír nem lesz az igazi, másrészt a sütő jobban kiszárítja a húst.
2014. szept. 4. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Én így csinálom.

Pont azért ízlik nekünk jobban, mert nem olajíze van, mint az olajban sültnek, hanem húsíze.

A tojásba teszek egy kis olajat, így panírozom be a husit, illetve a sütés felénél megforgatom. A tojásba tett kevéske olajtól ropogós lesz a panír.

2014. szept. 4. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
41%

Sokkal finomabb így!


Gyerekkoromban mindig utáltam a rántott dolgokat, mert a tömény olajízt lehetett rajta érezni, hiába csepegtették le. Nem is beszélve arról, hogy mennyire egészségtelen és rákkeltő a többször felhasznált olaj - márpedig a magyar átlagember nem önti ki az olajat minden használat után sajnos, ahogy azt kellene/illetve nem viszi gyűjtőpontra egy használat után.


Sütőben sütve, ahogy írták pl. 1 vagy 2 ek. olíva/tökmag/szezámmag/egyéb ízletes olajat keverve a panírba/azzal meglocsolva ropogós és isteni finom lesz minden panírozott dolog. Többé nem olajon csámcsog az ember, hanem kiélvezheti az étel természetes ízét.


Akiknél nem lesz ropogós, azoknál a következő problémák szoktak fennállni: nem elég forró a sütő (magas hőfokra kell betenni), elavult, gázos /alsó-felső sütést használnak a légkeverés helyett, illetve túl vastag hússzeletet paníroznak.

2014. szept. 4. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!