Rántott hús sütőben?
A férjem nagynénje csinálta úgy, hogy egy alufóliát bezsírozott, arra tette a húst, majd zsírozott alufóliával betakarta, a széleit betűrve.
Jó volt így is, de inkább párolt, mint sült lett.
Én maradok az olajban sütésnél.
Egyrészt nem lesz olyan, a ropogós panirt soha nem lehet így elöállítani, és a hús íze sem olyan, mint hagyományosan sütve.
Másrészt semmi értelme sincs, mert nem lesz zsírszegényebb. Kimértem, hogy ha bö olajban sütöd, akkor kb feleannyi olajjal lesz kevesebb, mint amennyit a sütöben sütve rá kell tenni.
(A sütöben 1 kg húshor egy dl olajat írnak, hogy ennyit kell ráönteni. Sertpenyöben sütve meg nekem fél dl hiányzott a végén és ebben benne van az is, ami melléspriccel.)
Ezen kivül szerintem ha rántott húst akarsz enni, akkor egyél kevesebbet, de az legyen finom, a sütönek ke´szült elázott hatású és olajos ízü lesz.
(semennyi olajat nem kell rákenni)
Nekünk jobban bevált, finomabb, jobban átsül, pirultabb. Panírozás közben a tojásba kell elkeverni 1-2 evőkanál olajat. Anyukám még meglocsolja 1-2 evőkanál olajjal, de teljesen felesleges már.
Ha a tojásba kevered az olajat, attól még ugyanúgy belekerül.
És nem lesz jó.
Én így csinálom.
Pont azért ízlik nekünk jobban, mert nem olajíze van, mint az olajban sültnek, hanem húsíze.
A tojásba teszek egy kis olajat, így panírozom be a husit, illetve a sütés felénél megforgatom. A tojásba tett kevéske olajtól ropogós lesz a panír.
Sokkal finomabb így!
Gyerekkoromban mindig utáltam a rántott dolgokat, mert a tömény olajízt lehetett rajta érezni, hiába csepegtették le. Nem is beszélve arról, hogy mennyire egészségtelen és rákkeltő a többször felhasznált olaj - márpedig a magyar átlagember nem önti ki az olajat minden használat után sajnos, ahogy azt kellene/illetve nem viszi gyűjtőpontra egy használat után.
Sütőben sütve, ahogy írták pl. 1 vagy 2 ek. olíva/tökmag/szezámmag/egyéb ízletes olajat keverve a panírba/azzal meglocsolva ropogós és isteni finom lesz minden panírozott dolog. Többé nem olajon csámcsog az ember, hanem kiélvezheti az étel természetes ízét.
Akiknél nem lesz ropogós, azoknál a következő problémák szoktak fennállni: nem elég forró a sütő (magas hőfokra kell betenni), elavult, gázos /alsó-felső sütést használnak a légkeverés helyett, illetve túl vastag hússzeletet paníroznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!