Aki a rántott húst nem bő olajban, hanem sütőben süti, hogy csinálja?
A húst olajba, majd sós (esetleg fűszeres) morzsába forgatom.
Be szoktam permetezni a sütőpapírt olajjal és 200 fokon sütöm, amíg a morzsa aranyszínűre pirul.
Én ezt lapos húsokkal szoktam csinálni, csirkecombbal pl. még nem próbáltam.
A tepsi alját olajozd be. A húsokra is tegyél 1-1 kanál olajat.
Akkor lesz igazán finom, ha olyan tepsiben csinálod, amit teljesen kitöltenek a húsok, mert így a tetejükön eloszlik az olaj és egyenletesen pirulnak.
nem használsz papírtörlőt és csodálkozol , hogy tiszta olaj?
hát használj! -_-"
Nem sütök egyáltalán rántott húst, a papírt csak mellékesen írtam.
Zsírban sem sütök. A cél a bő akármiben sütés elkerülése lenne. :)
Épp a múlt héten tanultam meg a net-ről a sütőben süthető receptet.
Csirkecombokat ill. máskor fasírozottat csináltam.
A húst besóztam, majd 15 perc múlva felvert tojásba és zsemlemorzsába forgattam. Egy tepsibe, amiben elfértek egymás mellett, öntöttem másfél dl olajat, s 20 percig egyik oldalukon, 20 percig másik oldalukon sütöttem. A felső combot kifiléztem, az alsót behasítottam a csont mentén, így ennyi idő alatt megsült szép ropogósra, és átsült.
A fasírtgolyókat is olajba fektettem. Férjem szerint sokkal jobb, mint serpenyőben sütve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!