Milyen receptet tudnátok ajánlani 1 kg tengeri halfiléhez? A "szokványos" sült, vagy rántott halon kívül.










Tejfölös halfilé
Hozzávalók:
4 db tengeri halfilé (én 1 kg fagyasztottból szoktam)
2-3 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
1 citrom
1 g. fokhagyma
liszt
pirospaprika
só
olaj
A halfiléket felengedem, kettévágom, sózom és citromlevet csavarok rá. Hagyom egy fél órát állni.
Lisztbe pirospaprikát keverek, a halról egy konyhai papírtörlővel leitatom a fölösleges nedvességet, megforgatom a paprikás lisztben és nem túl bő olajban megsütöm. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kiszedem.
A tejfölt összekeverem a reszelt sajttal, a reszelt fokhagymával és a sóval, majd bevonom vele a halszeleteket. Tálalás előtt kissé átsütöm, de csak annyi ideig hagyom a sütőben, míg a sajt ráolvad és kissé rózsaszínesedni nem kezd.
Én nem szoktam citromlével meglocsolni, illetve saját tapasztalatom szerint nem kell alá sütőpapír, ha teflon tepsibe teszed.





Beáztatom fokhagymás tejbe pár órára.
Majd "kicsavarom" sózom borsozom, és beleforgatom lisztbe, és hirtelen kisütöm forró olajban.
Kb fél-1 kg krumplit felkarikázok, megfőzök, vagy megfőzök és felkarikázok:) kimargarinozok, vagy olajozok egy tepsit, alulra leterítem a krumplit,rá a halat, csinálok kb 1 dl olajból, kb 4 púpos ek. lisztből és 1 liter tejből besamelt, ha kész reszelek bele 4 gerezd fokhagymát, megsózom, és ráöntöm a halra, majd reszelek a tetejére sajtot:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!