Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Most a Tesco-ban jó áron...

Most a Tesco-ban jó áron lehet fagyasztott halat venni. Melyik az ízletesebb, jobb minőségű az Alaszkai tőkehalfilé vagy a Hekkfilé?

Figyelt kérdés
Árban majdnem ugyanannyi.Még nem vettem, de megpróbálkoznék ezekkel a tengeri halakkal. Kinek melyik ízlik jobban?( a vietnami Pangasiusról sok rosszat olvastam, az kiesett) Az is érdekelne, hogy készítitek. Én csak rántanám, vagy a sütőben megsütném.Fűszerek: só, bors, esetleg citrom.Ehhez is örülnék ötleteknek.

2012. febr. 2. 13:31
 1/7 anonim ***** válasza:
65%
Én a tőkehalat jobban szeretem. Beleteszem vízbe, sóval, egész borssal, borókabogyóval és egy babérlevéllel. Nem főzöm, inkább csak felforralom. Utána lefedem - a gőzben tovább fő - és hagyom levében teljesen kihűlni. Krumplit főzök héjában, megtisztítom, felvágom és még melegen összekeverem feldarabolt póréhagymával. Ezt is hagyom együtt kihűlni. Mikor már mindkettő hideg, a krumplis póréhoz hozzádarabolom - inkább csak tördelem a halat. Teszek hozzá feldarabolt csemegeuborkát és leöntöm házi majonézzel. Hatalmas mennyiséget szoktam csinálni, mert az egész család szereti ezt a halsalátát :D
2012. febr. 2. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
A hekkfilé jó!Mi márpróbáltuk,tescobol (is). Felenged,átnézed,ha kell,pucolod,félbevágod a nagyobbakat,kirántod.:)
2012. febr. 2. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Én filéből tejszínes halat meg lecsós halat szoktam csinálni.


Tejszínes:

vajban foghagymát pirítok, ebben a sózott-borsozott hal mindkét oldalát megsütöm.Ha megsült mind két oldala (kifehéredett) nyakon öntöm tejszínnel, fűszerezem kakukk fűvel, rozmaringgal és még egy csipett borssal, és sütőben addig sütöm, míg a tejszín jól besűrüsödik.


Lecsos:

A lecsohóz mindent kb 1cm.-es kockára vágok, és rendes mód lecsót készítek.A halat a fent leírtak szerint elő sütöm,majd minden szeletre lecsót halmozok és egybe sütöm.


Mind a kettő nagyon finom. :)

Én amúgy a hekket jobban szeretem, de sokszor veszek panganiust és nekem azzal sincs bajom.

2012. febr. 2. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Atőkehalfilé is jó és a hekk is...


A tőkehalfilét be szoktam pácolni. olaj, chilli pehely ,fokhagyma citromlé ,elegyébe és serpenyőben kevés olajon kisütöm. Vagy alufolibá csomagolom,és teszek mellé zöldségeket + 2dl fehérbort öntök a tasakokba ,nagyon jól lekell zárni,hogy párolodni tudjon kb 30 perc alatt kész..

A hekket pedig csak paprikás lisztbe forgatom,és bő forró olajban kisütöm..

2012. febr. 2. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Mindenkinek nagyon köszönöm! Kezdő vagyok, örülök a recepteknek, ötleteknek.

A Pangasiust emlegető válaszolónak küldöm a linket, ha elolvassa, utána biztos nem fog venni. Másoknak is ajánlom, nagyon tanulságos!

[link]

2012. febr. 2. 15:02
 6/7 anonim ***** válasza:
Hekkfilé nekünk nagyon ízlett, még fagyottan lemostam, jól besóztam mindkét oldalát és tejbe tettem, pár óra tejben való áztatás után lecsöpögtettem, szórtam rá kis pirospaprikát és őrölt borsot (de enélkül is jó) és bepaníroztam, majonézes burgonyával ettük.
2012. febr. 2. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi!
2012. febr. 2. 18:15

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!