Most a Tesco-ban jó áron lehet fagyasztott halat venni. Melyik az ízletesebb, jobb minőségű az Alaszkai tőkehalfilé vagy a Hekkfilé?
Én filéből tejszínes halat meg lecsós halat szoktam csinálni.
Tejszínes:
vajban foghagymát pirítok, ebben a sózott-borsozott hal mindkét oldalát megsütöm.Ha megsült mind két oldala (kifehéredett) nyakon öntöm tejszínnel, fűszerezem kakukk fűvel, rozmaringgal és még egy csipett borssal, és sütőben addig sütöm, míg a tejszín jól besűrüsödik.
Lecsos:
A lecsohóz mindent kb 1cm.-es kockára vágok, és rendes mód lecsót készítek.A halat a fent leírtak szerint elő sütöm,majd minden szeletre lecsót halmozok és egybe sütöm.
Mind a kettő nagyon finom. :)
Én amúgy a hekket jobban szeretem, de sokszor veszek panganiust és nekem azzal sincs bajom.
Atőkehalfilé is jó és a hekk is...
A tőkehalfilét be szoktam pácolni. olaj, chilli pehely ,fokhagyma citromlé ,elegyébe és serpenyőben kevés olajon kisütöm. Vagy alufolibá csomagolom,és teszek mellé zöldségeket + 2dl fehérbort öntök a tasakokba ,nagyon jól lekell zárni,hogy párolodni tudjon kb 30 perc alatt kész..
A hekket pedig csak paprikás lisztbe forgatom,és bő forró olajban kisütöm..
Mindenkinek nagyon köszönöm! Kezdő vagyok, örülök a recepteknek, ötleteknek.
A Pangasiust emlegető válaszolónak küldöm a linket, ha elolvassa, utána biztos nem fog venni. Másoknak is ajánlom, nagyon tanulságos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!