Ha sütőben csinálok rántott húst, alufóliával le kell takarni a tepsit?
nem kell letakarni.
párom nagyija csak simán alá tesz egy kis olajat, meg rájuk locsol egy kicsit, és kész.
elég gyorsan megvan, igaz ő csirkéből csinálja.
Én próbáltam, az "idők szavára" hallgatva, karajból.
Vélemény: fából vaskarika...
De kinek-kinek.
Semmilyen hút (vagy egyebet) nem érdemes igy csinálni, mert ha teszel alá zsiradékot, akkor a panir az egészet beszivja, meg elázott lesz, ha meg nem, akkor ugyan nem zsiros, de akkor sem jó.
Ha valaki KEVÈS zsiradékot akar a rántott hús panirjába, akkor SOK és nagyon FORRÓ zsirba/olajba tegye a bepanirozott húst, és úgy süsse ki. UTána papirtörlöre szedje ki. Ha a zsir/olaj elég forró, akkor a panr azonnal megsül és nem sziv fel jóformán semmit belöle.
Nekem a szalvéta a legtöbb esetben 2 kg kisütött rántott hús után sem látszik szirosnak.
Viszont amit eddig bárhol ettem - szerencsére nem sokszor - tepsiben sütöttet, az csupa zsir volt, kisérletként ráraktam szalvétára és a KETTÖ SZELET teljesen átáztatta zsirral.
Na, akkor most mi legyen....? :)
Nem létezik hogy a hőfok miatt térnek el a vélemények?
Szerintem csirke combból érdemes kipróbálni. Én úgy készítem hogy az alsó combok bőrét lehúzom, a csont mellett késsel beszurkálom, besózom, és egy enyhe fokhagymás joghurtba rakom pácolódni.A joghurtból kivéve a kezemmel lehúzom a felesleges joghurtot, majd lisztbe tojásba és natúr kukorica pehelybe forgatom (a kukorica pehelyt összetöröm, de azért ne legyen nagyon apró) Az így bepanírozott combokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, és enyhén megcsorgatom olajjal.A sütő teljesen legyen előmelegítve 200 fokra amikor betesszük a húst.Félidőben meg kell fordítani, és szép pirosra süssük.
Nem szívja fel a zsírt, nagyon szaftos, kívül ropogós egyszóval isteni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!