Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Van valami trükkötök arra,...

Van valami trükkötök arra, hogy a rántott csirkemáj ne "robbanjon" fel amikor sül és ne fröccsenjen rám a forró olaj?

Figyelt kérdés

Barátnőm így majdnem a szemét vesztette el, én telibe kaptam az egész pólómra, nadrágomra fröccsent. :(

Imádom a csirkemájat rántva, de félek a sütésekor!



2011. nov. 27. 14:42
 1/10 anonim ***** válasza:
Tepsiben susd meg sutoben :) Én úgy szoktam mert én sem szeretem h lecsap
2011. nov. 27. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

1.) Meg kell szurkálni közvetlenül sütés előtt, akkor a gőz ki tud jönni belőle.

2.) Fedő alatt is lehet sütni, vagy zsírfogó háló alatt.

[link]

3.) Ne túl forró olajban süssétek, akkor nem pattog annyira.

2011. nov. 27. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

14,49-nél a tuti!

Én a 3. verziót szoktam!

2011. nov. 27. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Fokhagymás tejbe be kell áztatni. Sütés előtt villával bököd meg és ne túl forró zsirban ,vagy olajban süsd ki.
2011. nov. 27. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
54%

Én mindig csodálkozom azon, ha valaki azt írja fröcsög nála a rántott máj. Nincs semmi különleges nálunk se az elkészítésben, de sosem kell attól félnek, hogy a forró olaj a szemembe csap, vagy a bőrömre.

1. Megmossuk a májat.

2. Lecsepegtetjük.

3. Bepanírozuuk.

4. Takarék lángon megsütjük az olajban.

2011. nov. 27. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem is a fröcsögés zavar, mert az ugye minden "nedves" sütnivalónál előfordul, így nála is, mert amíg egyik oldala sül, a másikon vér jelenik meg, s ez fröcsöghet.

Na de egy pár másodperc múlva nem csak fröcsög, pattog az olaj hanem "durr" felrobban szinte a máj és pofán terít forró olajjal. Igen, valószínű valami hártya van ami olyankor elpattan. Legközelebb megszurkálom villával, köszi!

2011. nov. 29. 11:19
 7/10 mustafa33 ***** válasza:
26%
Írja le valaki, hogy csinálja a robbanós májat, mert nem értem miért robbanna. Pedig már többen kérdezték.
2011. dec. 5. 02:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 BigSmoke válasza:

Ma próbáltam:letisztítás,tejbe áztatás,leszárítás,fűszer(só,bors,majoranna),panír(lisztbe egy kis rozmaring).

Sütőpapírral kibélelt tepsi,sütőppapír olajjal átkenve.

Előmelegített sütő,forgatás,KB. 30 perc.

2012. máj. 6. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:
liszt helyett panirmorzsa tojás panírmorzsa és nem köpköd
2017. szept. 4. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:

Én mindent (kivéve a zöldségeket), tehát húsokat, belsőségeket beszoktam pácolni kb. 30 percre panírozás előtt.

Pác:

2 teáskanál étkezési keményítő

1 csapott teáskanál só (vagy 1-2 teáskanál szójaszósz vagy halszósz)

csipetnyi fűszerek (általában bors, de máj esetén majoranna és fokhagyma granulátum is)

kb. 1 dl hideg! víz

A pác hozzávalóit alaposan elkeverem, majd ráöntöm az előkészített húsra vagy májra.

30 perc alatt a pácot magába szívja, ezt követően lehet panírozni a hagyományos módon és sütni (nem túl forró olajban).

A sütési idő csirkemell és csirkemáj esetén 5-6 perc, sertéshúsoknál 6-8 perc, csontos húsoknál 8-12 perc.

Sütés közben néhányszor megfordítod.

A végeredmény: nagyon finom, szaftos, kellően átsült.

Így soha nem szárad ki sem a csirkemell, sem a karaj, sem a máj. És a csirkemáj sem fog fröcsögni sütés közben.

2020. ápr. 24. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!