Irnátok nekem húsból készült egyszerű ételeket? (a rántott húson kívül)
Brassói
Borsos tokány
Pörkölt
Sült
Darálva fasírt, gombócban vagy töltve
Töltött paprika
Paradicsomos húsgombóc
Rakott kel,
Dónáti fokhagymás
Vadasan
Most hirtelen ennyi
Első válaszoló vagyok, folytatom:
Rizseshús
Húsos-tarhonya: (ez lehet pirított tarhonyával, vagy a hagyományos krumplis-tarhonya)
Húsos-káposzta
Ragu-leves
Húsleves
Gulyás leves
Tudom,hogy én vagyok a hülye amiért rosszul tettem fel a kérdést,de az étel elkészítésére gondoltam! (a nem hagyományosakra)
2.válaszoló! köszi ezt még nem ismertem,jól hangzik.
1.válaszoló! azért neked is köszi! legalább ötleteket adtál :-)
Dónáti fokhagymás:
1. változat
A kiklopfolt húst sózás után lisztbe forgatva forró zsírban hirtelen megsütöd.
A zsír nagy részét leöntöd a lábasból, a maradékba beleöntöd a pohár tejfölt (előtte borsot és sok zúzott fokhagymát kavarsz bele), egy kis vízzel hígíthatod, majd a natúrszeleteket visszarakod bele, és összeforralod.
2. változat
A megsütött natúr-szeletet símán megszórod borssal, őrölt paprikával, megkened zúzott fokhagymával. Leöntöd tejföllel, esetleg reszelt sajttal és sütőben (mikróban) összemelegíted.
16,06-os vagyok!
Kimaradt: A dónáti 1. variációnál a tejfölbe nemcsak a borsot és a fokhagymát, de lisztet is kavarj, különben nem lesz sűrű szaftod!
köszi a reciket.egyik jobb mint a másik.
cserébe én is leírok egy egyszerűt,bár lehet,hogy ez ti is ismeritek
a csirkemellet besózni,lisztbe,tojásba,majd reszelt sjtba forgatni.egy tepsi alját vékonyan kikenni olajjal és belerakni a szalonnát vékonyra szelve vagy bacont.erre rárakni a húsokat és betakarni szalonnával egy kevés vizet önteni alá,alufóliával letakarni kb 35-40 percig sütni,majd fólia nélkül pirulásig.
lehet szalonna nélkül is csinálni-ekkor: tejfölt öntünk rá,vagy főző tejszínt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!