Egyszerű vendégváró ételeket tudtok javasolni?
Csak ötlet kellene, nem recept.
Holnap ebédidő környékén benéz hozzánk 3 rokon. Valószínűleg nem lesznek itt sokáig, mert utaznak tovább. Gondoltam főzök valamit (ami nem leves), nem igényel nagy anyagbeszerzést. Esetleg krumpliból? Fogalmam sincs.
Vannak ötleteitek?
Köszi a válaszokat előre is!
elsőre nyilvaávalónak tűnik a rakottkrumpli.
esetleg brassói.
téényleg, van egy isteni könnyű és finom pizzareceptem.
ha érdekel írj és leírom.
vagy reggel begyúrsz 50-60 deka húsból egy finom fasírtot.
főzöl négy keménytojást és csinálsz egy szép formás stefánia rudat. zsírozott tepsi közepére helyezed, tetejét vizes kézzel simítsd el, így ropogósra sül.köréje tegyél kockára vágott krumplit, amit egy kicsit leszárítottál,olvasztott zsírral azt is locsold meg kicsit
és forgasd át.
közepes tűznél ez kb egy óra alatt megsül.a fasírt 10 percet pihenjen, mielőtt ferdén felszeled.
szép is finom is, és egyszerre megvan a husi és a köret.
Hámozz meg egy jó adag krumplit és uborka szeletelőn szeld le, hogy egyforma vastagok legyenek. Zsírozott, lisztezett tepsibe rakj belőle egy sor, alaposan sózd meg, és borsozd, ujabb sor, ismét só, bors, ameddig tart. (Egy kicsivel több sót kíván, mint egyébként, azért kell rétegesen sózni). Amikor ezzel megvagy sűrűre kavart palacsinta tésztával öntsd le. (Annyit, hogy ellepje, ha kevesebb lett a tészta, inkább a krumpliból szedj ki). Forró sütőben közepes lángon, majd a tetejét megpirítva süsd meg. Mint a túrós lepényt tudod kockára vágni. Melegen és hidegen is jó, esetleg (ha ízlett nekik) csomagolhatsz is belőle útravalót.
Ha főzöl valami egyszerű levest is, és ez a nyomtaték, úgy is jó.
Izgalmasan hangzik ez a szeletelt krumplis, mindenképp kipróbálom! Talán holnap, talán máskor, de már csorog a nyálam... :-)
De jól értelemezem?!
Uborkaszeletelőn, tehát vékonyra, és hajlékony lesz, ugye? És így "gyűrötten" sorolom bele a krumplit, és a tészta így közé folyik+ellepi, s ezáltal ha megsült, akkor nem esik szét?
És akkor a tésztának is kell annyira hígnak lenni, hogy közé folyjon, ugyanakkor sűrűnek, hogy megtudjon sülni.
Hm, képzeletben már szeletelem! :-)
Pizzát is de rég sütöttem!
Köszi a tippeket, mindet! Még filózok, hogy mi legyen! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!