Ha két celofán közé teszem a Na-benzoátot, akkor nem kerül bele a paradicsomlébe ugye? Vagy átszivárog?
A fizikai jelenséget lehet csodának is nevezni ha te úgy akarod. Mnden ha melegszik tágul, amikor kihül összehúzodik.
Most számoljunk: a forrásbanlevö anyag 100°C fölött van, az éléskamrában valahol 6-12°C. Mekkora itt a hõkülömbség, menyire tud az anyag összehúzodni.
Késsel lehet vágni mert a cukor kihült és megdermedve keményebb. Miért kell a Dobostortánál a pörkölt cukorral gyorsan dolgozni?
Ha a levegöt áteresztené, nem kellene kés hozzá csak kanál, mert a levegöböl a nedvességet magába tudná venni. Die még ami nagyon fontos: nem csak a nedvességet vinné magával be a levegö, hanem a káros/fertözö anygokat is amitöl megromlana a befött.
" Mnden ha melegszik tágul, amikor kihül összehúzodik."
Te tényleg ennyire buta vagy? Komolyan azt hiszed a hőtágulás miatt megy össze? Azon nem gondolkodtál, hogy akkor a kupakkal zárt miért nem megy össze?
Engem is érdekelt ugyanez a kérdés, így utána olvastam.
A celofán valamennyire átereszti a levegőt, vízgőzt. Nem ad tökéletes zárást. Aki rákeres utána tud olvasni. Azt gondolnánk, hogy légmentesen zár, de ez nem így van.
Innentől fogva viszont van létjogosultsága a két celofán közé tenni a tartósítót. Rengeteg receptben javasolják. Szerintem egy minimális mennyiség ami átjut a celofánon az eltett dolog tetején levő levegőben végzi a dolgát, de ilyen kis mennyiség nem lehet káros az emberre, ha korábban akik bele is keverték azok se feltétlen ebbe haltak bele. Sőt, szerintem ételmérgezésben többen haltak meg, ha már itt tartunk.
Itt is, másutt is írják, hogy tisztaság, meg kifőzés és semmi nem romlik meg. Így olvasva mindenki nagyon ügyes ezek szerint, hát én volt amit kifőztem maximális higiénia mellett és mégis megromlott. Valami gond volt biztosan, csak én sem tudom mi.
Mindez csak az én véleményem, nem akarok vitatkozni senkivel, tegyen mindenki belátása szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!