Miért csapódik ki a gyümölcslevesem?
Én nem szoktam beletenni, csak az almalevesbe, ha túl édes az alma.
Olyankor mindig a végén, amikor már levettem a tűzről, és valamennyit hűlt.
Ahogy előttem is írták, csak a legvégén, lehetőleg tálalás előtt. Soha ne szabad tejes ételt citrommal vagy aszkorbinnal forralni, mert - ahogy tapasztaltad is -, nem jó barátok... Kémiai magyarázata van.
Előfordulhat, hogy egy krémbe vagy hasonlóba citromlé vagy citromhéj-reszelék kell, ilyenkor a melegítés egész lassú tűzön történik, és soha nem jut el a forrásig.
Azért, mert a citromlé savas, a tej pedig fehérjés, a sav pedig kicsapja a fehérjét. (ha felütött tojásra ecetet csepegtetsz, az ecet kicsapja a fehérjét).
Tehát a sav a fehérjével nem jön ki. Én nem tennék bele citromlevet, inkább rakj bele egy kis mentalevelet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!