Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen gyorsan (5-10 perc)...

Milyen gyorsan (5-10 perc) elkészíthető reggelit tudtok ajánlni?

Figyelt kérdés
Szeretném változatosabbá tenni a reggeliket, hogy ne mindig ugyanaz a néhány étel legyen (virsli, tojásránotta, melegszendvics). Tudtok mondani max. 5-10 perc alatt elkészíthető változatos reggeliötleteket? Akár teljesen újfajta dolgokat, vagy ismert dolgok kreatív variálását. Ha meleg étel, az még jobb.

2014. jan. 11. 21:53
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Azt tudom, hogy a fantázia szab határt, de a főzésben nekem nincs sok fantáziám, ezért örülök, ha írtok ötleteket. :)

A gomba is jó ötlet, azt nemigen szoktam enni reggelihez, pedig annak az íze tényleg adhat némi variációt a szokványhoz képest.

2014. jan. 12. 12:19
 12/27 A kérdező kommentje:

A krémek is jó ötletek, bár azt előre ki kell kevergetni. A bolti krémek nekem nem nagyon szoktak ízleni.

Az amerikai palacsinta/gofri ilyen hamar elkészül? Bár gofrisütővel lehet, de olyanom nincs.

2014. jan. 12. 12:21
 13/27 anonim ***** válasza:

Tejfölös tojás: tükörtojásra (én jól megsütöm, nem szeretem, ha nyers) tejfölt teszel, icipicit sütöd még.

Kása alatt nem tejbegrízt értettem. Innen is szemezgethetsz:

[link]

2014. jan. 12. 14:18
 14/27 A kérdező kommentje:
Érdekesek ezek a kásák. Egyes alapanyagokról nem is hallottam még. Pl. amaránt
2014. jan. 12. 18:15
 15/27 A kérdező kommentje:
A tejföl a tükörtojásra inkább csak dísz, nem? Az ízén gondolom nem sokat változtat.
2014. jan. 12. 18:16
 16/27 anonim ***** válasza:

Nem dísz, dehogy. :)

Nem 1 kanál kell rá, hanem hogy kissé ússzon benne, mindenhol befedje, alatta is legyen. Nagyon fincsi, az említésére éhes leszek.

2014. jan. 12. 21:30
 17/27 A kérdező kommentje:
Akkor is legyen alatta tejföl, amikor kicsit sütöm még, ahogy írtad? Alul is sül a tejföl?
2014. jan. 13. 07:56
 18/27 anonim ***** válasza:

Az amerikai palacsinta szuper, mert hipergyors es hiperfinom. Ha Jamie Oliver receptjet valasztod,az a legjobb,mert azt edesen es sosan is fogyaszthatod! Nekem 15perc az egesz muvelet, a kezdestol a talalasig. Eheted magaban porcukorral, mezzel, gyumolcsokkel, juharsziruppal, lekvarral vagy baconnel, vajjal, zoldsegekkel.!

A gomba egyebkent jo otlet, szallodakban nagyon sokszor van gombas omlett, parolt gomba piritossal, turokrem gombaval stb.:)

2014. jan. 13. 09:54
 19/27 A kérdező kommentje:
Palacsintát még nem próbáltam reggelire, de lehet, hogy kellene. Úgy tudom lehet kapni kész palacsinta keverékeket is, bár nem tudom, hogy ezek mennyire jók.
2014. jan. 13. 11:16
 20/27 anonim ***** válasza:
En amerikaban lattam kesz kevereket,itthon meg nem. De Nigellanak van egy hazi receptje,amiben elore osszekeveri a szaraz hozzavalokat. Amikor sutni akar, leveszi a polcrol a port, ont hozza tejet es egy tojast,keveri es sulhet is. Igy mar szinte gyorsabb,mint ha egy piritost keszitenenk.:)
2014. jan. 14. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!