Hurkát hogy kell sütni, hogy ne durranjon ki?
sütés elött megböködöm villával : Közepes hőfokon sütöm .
Zsiral kicsit kikenem a sütő edényt : Így biztos nem ragad bele a hurka.
Megböködöm villával.
Nekem az trükk vált be ,hogy hídeg sütőbe teszem ,így a hurka fokazatosan melegszik a sütővel együtt ,és nem kap hírtelen forró levegőt amitől ki durranhat./ a nagyimtól tanultam/
A tepsibe amibe sütöm ,vékony zsír réteget teszek.
a kisült hurka zsírt pedig elteszem ,friss kenyére a legfinomabb .
A kolbászt is így sütöm.
Szerintem is a sütési hőfok körül van a derék házőrző elhantolva,feltételezve, hogy a nyers hurka megfelelő alapanyagokból, és technológiával készült.(de ez egy másik történet)
Hideg sütőben kezd sütni, kis lángon. Amikor már sercegni kezd, lehet fokozni a tüzet.Ha bizonytalan a hurka származása, érdemes hideg zsírral bekenni, majd sülés után a zsírjában pár percig pihentetni, csak utána kiszedni.
Forró sütőben a hősokktól a legtutibb hurka is hajlamos kézigránátként viselkedni.))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!