Hogyan kell hurkát sütni, hogy az ne pukkadjon szét?
Ha üzletben vásárolt kész hurkát sütsz, gyakorlatilag mindig van benne valamennyi víztartalom, ami a sütés közben gőzzé válik, és utat keres magának. Ezért legjobb, ha már sütés előtt több helyen villával megszúrkálod, így talál utat magának a gőz.
Házi készítésű hurkánál ilyen problémád nem lesz.
A lépes történet urban legend, butaság.
Sajnos a sertésbélbe töltött rizzsel elkevert disznóbelsőség nem mindegyike érdemli meg a "hurka" nevet...
Az alapanyag az oka, ha:
-sok bőr kerül bele
-nincs a rizsről a víz elfőzve tisztességesen, a gőz dolgozik
-zsírszegény a hurka
Ám a sütéssel is tönkre lehet tenni a leg gondosabban készített hurkát is.
Ha nem Te készíted, a következőt javaslom:
A tepsit, és a hurkát is alaposan kend be hideg zsírral, fogvájóval pár helyen szurkáld meg.
A sütést hideg sütőben, kis lángon, lassan kezdődjön, amikor már serceg, lehet fokozni a tüzet. Lehetőleg ne forgassuk! (mondjuk ez sütő függő)
Bocsáss meg, nem akartalak megsérteni!
Én is hallottam az öregektől ezt a dolgot.
De hidd el, tudom mit beszélek.
Manapság heti 70-120 kiló hurkát készítek, amibe a belsőséget pótlandó, szoktam vásárolni alapanyagot.
Többek között lépet is. Nincs rá panasz.
Mindemellett rendkívül tisztelem a hozzászólásaidat, és még egyszer elnézést kérek a bunkó hozzá(d)szólásomért!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!