Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell hurkát sütni,...

Hogyan kell hurkát sütni, hogy az ne pukkadjon szét?

Figyelt kérdés
2012. febr. 12. 17:50
 1/9 anonim ***** válasza:
60%
Nem a sütésen múlik. Ha a lépet beledarálták a hurkába, akkor pukkadni fog bármit is csinálsz. Én a tepsibe teszek egy kis vizet (másfél decinyit)abba a hurkát, beteszem a sütőbe, mikor megpirult az alja megfordítom. A jó kövér hurka megsül a saját zsírján nem kell alá zsír.
2012. febr. 12. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
54%

Ha üzletben vásárolt kész hurkát sütsz, gyakorlatilag mindig van benne valamennyi víztartalom, ami a sütés közben gőzzé válik, és utat keres magának. Ezért legjobb, ha már sütés előtt több helyen villával megszúrkálod, így talál utat magának a gőz.

Házi készítésű hurkánál ilyen problémád nem lesz.

2012. febr. 12. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
67%
Sütés elött villával bököd meg...
2012. febr. 12. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
80%
hústűvel szoktam megszurkálni sütés előtt, úgy még sosem pukkadt szét
2012. febr. 12. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 doboszoli ***** válasza:
79%

A lépes történet urban legend, butaság.

Sajnos a sertésbélbe töltött rizzsel elkevert disznóbelsőség nem mindegyike érdemli meg a "hurka" nevet...

Az alapanyag az oka, ha:

-sok bőr kerül bele

-nincs a rizsről a víz elfőzve tisztességesen, a gőz dolgozik

-zsírszegény a hurka

Ám a sütéssel is tönkre lehet tenni a leg gondosabban készített hurkát is.

Ha nem Te készíted, a következőt javaslom:

A tepsit, és a hurkát is alaposan kend be hideg zsírral, fogvájóval pár helyen szurkáld meg.

A sütést hideg sütőben, kis lángon, lassan kezdődjön, amikor már serceg, lehet fokozni a tüzet. Lehetőleg ne forgassuk! (mondjuk ez sütő függő)

2012. febr. 13. 05:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
52%
Doboszoli! Annak idején, mikor még szalmával perzseltük a disznót és még élt boldogult dédnagyanyám, ő szedte szét a belet,előkészítette a tisztításhoz(ugye ez mindig az öregasszonyok dolga volt)leszedte róla a fodorhájat(ez is a hurkába került, ugye)én még kislány voltam, de határozottan emlékszem, hogy azt mondta " a lépet el kell lökni, nem való a hurkába, mert kipukkad a hurka, ha benne a lép". Nézd, ha rosszul tudom, akkor a régiektől tudom rosszul. Azóta sok idő eltelt. Nagyon sok disznót hizlaltam, tudom a disznóvágás minden csínját-bínját, tehát amit írtam annak semmi köze semmilyen városi legendához. Üdv. Magdianyu
2012. febr. 13. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 doboszoli ***** válasza:

Bocsáss meg, nem akartalak megsérteni!

Én is hallottam az öregektől ezt a dolgot.

De hidd el, tudom mit beszélek.

Manapság heti 70-120 kiló hurkát készítek, amibe a belsőséget pótlandó, szoktam vásárolni alapanyagot.

Többek között lépet is. Nincs rá panasz.

Mindemellett rendkívül tisztelem a hozzászólásaidat, és még egyszer elnézést kérek a bunkó hozzá(d)szólásomért!!!

2012. febr. 13. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Rendben.
2012. febr. 13. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 mustafa33 ***** válasza:
Doboszoli, csak érdekességképen. Van akik azért nem teszik bele a lépet, mert "keserű lesz a hurka", meg olyan is van aki nem tesz bele majorannát, mert "édes lesz a hurka". Szóval vannak ilyen hagyományok, betartják és soha nem próbálják ki hogy igaz e.
2012. febr. 17. 00:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!