Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hurkát sütök krumplival...

Hurkát sütök krumplival tepsibe, alufóliával lefedem. (Eddig oké). Honnan fogom tudni, hogy a hurka megsült?

Figyelt kérdés
2013. júl. 1. 14:05
 1/7 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam lefedni.
2013. júl. 1. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam betakarni. Alulra megy a sózott karikázott krumpli, felülre a hurka, kolbász és teszek rá pár kanál zsírt, egy pohár vizet, így sütöm kb. 30-40 percig, utána megfordítom a hurkát, és még sütöm kb 10-15 percig.
2013. júl. 1. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem kell lefedni.
2013. júl. 1. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm!!!
2013. júl. 1. 15:50
 5/7 doboszoli ***** válasza:

Bár valószínűleg meg is ettétek, de a későbbiekre.

Ne fedd le, ne szurkáld meg!

Ha tuti helyről van, zsír sem kell alá, ha bizonytalan, akkor érdemes hideg zsírral bekenni. Vizet inkább ne..

Úgy tedd a tepsibe a nyers hurkát, hogy maradjon helye mellette a krumplinak. Kis lángon kezdd sütni, hideg sütőben. Amikor sercegni kezd, (mondjuk fél óra) lehet emelni a tüzet. A tetszőlegesre vágott krumplit a kisülő zsírba rakd, együtt süsd készre. Akkor van kész, ha a teteje szép márványos, alul kicsit pirult. Átlag hurkánál, a fenti módszerrel jó bő óra. Ha kivetted a sütőből pár percet pihentesd, hogy a szükséges sütőzsírt visszaszívhassa, így nem lesz olyan mint a fűrészpor.

2013. júl. 2. 05:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Doboszoli, jónéhány éve már, hogy nem eszem sertéshúst, de olyan érzékletesen ecsetelted a hurkasütés mikéntjét, hogy felül fogom vizsgálni az álláspontomat. :D
2013. júl. 5. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen a kérdés az volt, hogy honnan lehet tudni, hogy a hurka megsült-e.

Úgy vélem, hogy a hurka hamarabb készen van mint a krumpli. Tehát ha a krumplival kapcsolatban a kérdezőnek nincsenek kétségei, akkor amikorra a krumpli megsül, a hurka is készen lesz!

2013. júl. 5. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!