Hurkát sütök krumplival tepsibe, alufóliával lefedem. (Eddig oké). Honnan fogom tudni, hogy a hurka megsült?
Bár valószínűleg meg is ettétek, de a későbbiekre.
Ne fedd le, ne szurkáld meg!
Ha tuti helyről van, zsír sem kell alá, ha bizonytalan, akkor érdemes hideg zsírral bekenni. Vizet inkább ne..
Úgy tedd a tepsibe a nyers hurkát, hogy maradjon helye mellette a krumplinak. Kis lángon kezdd sütni, hideg sütőben. Amikor sercegni kezd, (mondjuk fél óra) lehet emelni a tüzet. A tetszőlegesre vágott krumplit a kisülő zsírba rakd, együtt süsd készre. Akkor van kész, ha a teteje szép márványos, alul kicsit pirult. Átlag hurkánál, a fenti módszerrel jó bő óra. Ha kivetted a sütőből pár percet pihentesd, hogy a szükséges sütőzsírt visszaszívhassa, így nem lesz olyan mint a fűrészpor.
Tulajdonképpen a kérdés az volt, hogy honnan lehet tudni, hogy a hurka megsült-e.
Úgy vélem, hogy a hurka hamarabb készen van mint a krumpli. Tehát ha a krumplival kapcsolatban a kérdezőnek nincsenek kétségei, akkor amikorra a krumpli megsül, a hurka is készen lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!