Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan suthetnem meg egyben a...

Hogyan suthetnem meg egyben a pulykamellet ugy, hogy ne szaradjon ki?

Figyelt kérdés
Sajnos bőr nelkuli, kb masfel kg. Egyben szeretnem sutni, de nekem mindig kiszarad, hiaba tuzdelem szalonnaval, hiaba sutom lefedve. Mas praktika, hogy ne legyen annyira szaraz? Egyebkent aszalt szilvaval szeretnem tolteni.

2013. dec. 17. 09:08
 1/6 Nagy János22222 válasza:
Kevés zsiradék, hogy ne száradjon ki. Alacsony sütési hőmérséklet alufólia használata mellett.
2013. dec. 17. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Tepsibe bepakolod zsírba, én biztosan megtűzdelném most is a fokhagymával, és a füstölt-szalonnával, vagy beborítanám a külsejét a füstölt szalonnával. Egy pici vizet is öntenék alá és úgy az alufóliát. Először puhuljon meg a husi, majd az alufóliát le, (a füstölt szalonnát is félre-dúrnám róla), hogy piruljon a külseje. De közben locsolgatnám is a saját zsírjával!

Ekkor már nem kell sokáig a sütőben tartani, ne száradjon ki, csak piruljon meg a külseje!

2013. dec. 17. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim válasza:

Sütőzacskóba tedd bele. Miután beletetted, néhány helyen lyukaszd ki a zacsit.

Az alacsony hőmérsékleten való sütés pont hogy kiszárít egyébként, mert sokkal tovább kell sütni. Ha nagyon magasra állítos, a külseje medsül, a belseje nem, ezért közepes fokozatra állítsd. A sütőzacsiba beletehetsz paradicsomot, paprikát is, persze feldarabolva.

2013. dec. 17. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Pácold be 1-2 napra, mint a vadat. olajos-fűszeres-kis vörösboros vagy borecetes páclébe.Az olaj és a sav puhítja a rostokat, így azok sütéskor sem száradnak ki, omlósak maradnak.

Sütés zsírban, mélyebb tepsiben, amiben konnyedén meg lehet forgatni. fólia alatt sütni, teljesen puhulásig. egy jókora villa beleszúrása után se jöjjön ki lé, a hús érezhetően puha legyen, a villa oda-vissza könnyen járjon a húsban.

Ha eléri ezt az állapotot, lehet körbepirítani, de odafigyelve, hogy éppen szép pirosra kapja, ne szárítsa a sütő.

2013. dec. 17. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 bumbi02 ***** válasza:

A sav roncsolja a rostokat.


Egyszerűen az egész pulykamellett nagyon forró serpenyőben pirítsd meg hirtelen. (annyira forró serpenyőben hogy majdhogynem füstöljön már az olaj) 2-2 perc mindkét oldalnak, szép aranybarna legyen. A közepe természetesen nyers marad. Ezért még 160 fokos sütőben süsd egy 10-12 percig (vastagságtól függően, inkább figyeld közben).


A hirtelen megpirítástól kap egy kérget a hús, így a későbbi sütés során a húsnedvek nem szabadulnak a húsból, és szaftosabb marad.


Illetve sózni a húst, már csak akkor, mikor éppen sütöd. (más fűszereket rátehetsz előbb is, pácolhatod, de sózni mindig csak sütéskor, mint egy jó steaket)


Ez a módszer működik akkor is, ha asztalt szilvával töltöd.

2013. dec. 17. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom a valaszokat!
2013. dec. 17. 16:48

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!