Hogy lehet a legfinomabban elkésziteni a rántott pulykamellet?
érdemes fokhagymás tejbe áztatni egy órán át aztán lecsöpögtetni liszt és tojásba forgatni("párizsiasan "szeretném elkészíteni, vagy hogy a legfinomabb?
ne száradjon ki finom vaj puha legyen és izletes
Én mmidig beáztatom fokhagyás tejbe. Ha lecsöpögött akkor sózom, borsozom, vagy csak vegátával szórom meg.
Joghurtba is áztathatod ,különbözö füszerekkel..
A panirba pedig a zsemlemorzsába, olajos magokat ,vagy sajtot szoktam tenni,ami nálunk még bevált a zsemlemorzsába kevés csilli pelyhet teszek. a párizsia bundába is tehtsz mindent a tojáshoz..
Pulyka mellböl én mindig Kárpáti borzaskát csinálok ,de elötte beáztatom a húst fokhagymás tejbe..
3 tojást felverek annyit lisztet teszek bele ,hogy jó sürü tészta legyen petrezselymet, fokhagymát só bors teszek bele majd 2 nagy fej öreg krumplit reszelek a masszához . A hús szeleteket lecsöpögtetem ,majd lisztbe forgatom majd a krumplis masszába mártom .Bő forró oljba sütöm ki..a pulykamell igy omlos és puha lesz..
Amikor kisült fokhagymás tejfölt teszek majd reszelt sajtot szorok rá..
Egyszer próbáld ki a következőt is, nem bánod meg. a besózott szeleteket kend be kissé megborsozott mustárral, vágj egy nagyobb hagymát félkarikára, majd a mustáros húsokkal rétegezve rakd le egy dobozba, amit be tudsz fedni. hagyd egy éjen át hűtőben.
másnap a hagymákat leszedve, egy kicsit tölöld meg a húsokat paírtörlővel és lehet panírozni.
a puha panírbunda trükkje nálunk a tojásba kevert jó kanálnyi tejföl (habverővel), a ropogós panír , amit nemrég kaptam ötletként, a húst prézlibe-tojásba -majd megint prézlibe forgatjuk.
tényleg nagyon finom ropogós, belül pedig omlós a hús.
most már én is hol így, hol úgy készítem, ahogy a család megszavazza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!