Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy lehet a legfinomabban...

Hogy lehet a legfinomabban elkésziteni a rántott pulykamellet?

Figyelt kérdés

érdemes fokhagymás tejbe áztatni egy órán át aztán lecsöpögtetni liszt és tojásba forgatni("párizsiasan "szeretném elkészíteni, vagy hogy a legfinomabb?

ne száradjon ki finom vaj puha legyen és izletes


2012. nov. 5. 13:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én mmidig beáztatom fokhagyás tejbe. Ha lecsöpögött akkor sózom, borsozom, vagy csak vegátával szórom meg.

Joghurtba is áztathatod ,különbözö füszerekkel..

A panirba pedig a zsemlemorzsába, olajos magokat ,vagy sajtot szoktam tenni,ami nálunk még bevált a zsemlemorzsába kevés csilli pelyhet teszek. a párizsia bundába is tehtsz mindent a tojáshoz..

2012. nov. 5. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
nagyon jo!!! köszönöm a chili pelyhen gondolkozom egy részét azzal megcsinalom amásik részét máshogy a két éves kislányomnak :)D köszönöm a tippet
2012. nov. 5. 13:41
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Pulyka mellböl én mindig Kárpáti borzaskát csinálok ,de elötte beáztatom a húst fokhagymás tejbe..

3 tojást felverek annyit lisztet teszek bele ,hogy jó sürü tészta legyen petrezselymet, fokhagymát só bors teszek bele majd 2 nagy fej öreg krumplit reszelek a masszához . A hús szeleteket lecsöpögtetem ,majd lisztbe forgatom majd a krumplis masszába mártom .Bő forró oljba sütöm ki..a pulykamell igy omlos és puha lesz..

Amikor kisült fokhagymás tejfölt teszek majd reszelt sajtot szorok rá..

2012. nov. 5. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én felvágom a mellet vékony szeletekre, mindkét oldalát megsózom és annyi tejbe teszem, hogy ellepje, majd másnapig a hűtőben áll, utána liszt, tojás és prézlibe forgatom, néha a prézulibe összetört cornfalist is teszek, szerintem így finomabb, mint lisztbe. Azt vettem észre, hogy akkor a legszaftosabb, ha panírozás után azonnal sütöm és persze attól is, hogy 1 napot áll a tejben.
2012. nov. 5. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a finom ötleteket
2012. nov. 5. 15:56
 6/6 anonim ***** válasza:

Egyszer próbáld ki a következőt is, nem bánod meg. a besózott szeleteket kend be kissé megborsozott mustárral, vágj egy nagyobb hagymát félkarikára, majd a mustáros húsokkal rétegezve rakd le egy dobozba, amit be tudsz fedni. hagyd egy éjen át hűtőben.

másnap a hagymákat leszedve, egy kicsit tölöld meg a húsokat paírtörlővel és lehet panírozni.

a puha panírbunda trükkje nálunk a tojásba kevert jó kanálnyi tejföl (habverővel), a ropogós panír , amit nemrég kaptam ötletként, a húst prézlibe-tojásba -majd megint prézlibe forgatjuk.

tényleg nagyon finom ropogós, belül pedig omlós a hús.

most már én is hol így, hol úgy készítem, ahogy a család megszavazza.

2012. nov. 5. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!