Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mitől, hogyan lesz a pörkölt...

Mitől, hogyan lesz a pörkölt sűrű szaftos?

Figyelt kérdés
2013. okt. 30. 21:04
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem öntesz rá sok folyadékot és lassan, hosszabb ideig párolod.
2013. okt. 30. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:
84%
Sok hagymával kell csinálni, esetleg paradicsomot paprikát is tehetsz bele (ha nem szoktál).
2013. okt. 30. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
A zsírban megdinszteled a hagymát, ráteszed a húst és fehéredésig kevered, majd ráteszed a pirospaprikát. Sózod, borsozod, és csak annyi vizet öntesz rá, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön főzöd. Ha elfövi a levét, akkor kevés langyos vízzel pótolod. Soha nem szabad sok vizet önteni rá.
2013. okt. 30. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim ***** válasza:
73%
NEM kell sok hagyma, mert attól édeskés lesz a pörkölt. Kevés víz kell rá, és nem olajban, hanem zsírban pirítani a hagymát.
2013. okt. 30. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nem értem, pedig így csinálom, ahogy írtátok, de valahogy soha nem lesz az a jó sűrű, vagy ha sűrűbbre is sikerül, akkor kevés a szaft a húshoz képest
2013. okt. 30. 21:29
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy nem megfelelö húst használsz? Karaj, csirkemell nem jó, csak ami nem ennyire zsírmentes színhús, sürü a kötöszövettöl lesz a leve.
2013. okt. 30. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 A kérdező kommentje:
Combból szoktam leginkább, és kb.15 éve főzök rendszeresen, de ez az igazi sűrű szaft ritkán jön össze. Talán a lassú tűz lehet a kulcs.
2013. okt. 30. 21:34
 8/20 anonim ***** válasza:
42%
A szaftnak a sok hagyma a titka minél több,plusz rakhatsz bele pörköltkockát
2013. okt. 30. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 bumbi02 ***** válasza:
100%

Nem kell pörköltkocka a szafthoz.


A hagymát és paprikát megdinszteled, hozzá a húst, és tényleg kevés vizet adni hozzá. A pörkölt, ha igazán jót akarsz csinálni, időigényes. Nem abból áll hogy felöntjük 1,5 liter vízzel, aztán beforraljuk.. Majdhogynem le kell égetni, annyira zsírjára kell forralni. Ezért tényleg minimális vizet kell adni hozzá, amit inkább 10-20 percenként pótlunk. Nekem ettől, és a jó sok hagymától - túlzásokba nem kell esni, de azért nem is spórolunk a hagymával, paprikával -, lesz jó a szaftja.

2013. okt. 30. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:
70%
2-es vagyok, szakács a férjem...
2013. okt. 30. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!