Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Nagyon csípős lett a pörkölt,...

Nagyon csípős lett a pörkölt, mivel tudnám kompenzálni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Ma főztem egy kis pörköltet, paradicsommal, paprikával, ahogy szoktam, de tettem bele egy fél zöld erős paprikát is, mert szeretem kellemesen csípősen az ételeket. Azonban ez a paprika nagyon erős lehetett, mert túlzottan csípős lett a pörkölt. Mivel kéne fűszereznem, hogy elvegye kicsit az erejét?


Előre is köszönöm!


2013. szept. 17. 15:52
 1/7 A kérdező kommentje:
1 tányér elfogyasztása után úgy égett kívül a szám, mint az erős paprika nyersen fogyasztása után (vacsorához zöldségként szoktam enni) :D
2013. szept. 17. 15:54
 2/7 anonim ***** válasza:
Tejföl? :D
2013. szept. 17. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos a csípős íz megmarad, nemigen közömbösíti semmi, legfeljebb még egy adag pörkölttel összekeverni, vagy nem csípős lecsóval elkeverni, esetleg kis vizet beleöntesz és főzöl bele krumpli, vagy tarhonyát.
2013. szept. 17. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Krumplit vágja bele,főzd hozzá (annyit akkor már,ami köretnek is elég.).És engedj hozzá vizet hogy tudjon megfőni benne a krumpli.
2013. szept. 17. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy korsó sörrel utána.
2013. szept. 17. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Én egyszer rendeltem chili con carnét egy mexikói étteremből. Előrebocsátom, én bírom a csípőset, erőset,de ez olyan brutál chilis-csípősre sikeredett, hogy na(valószínű, a szakácsnak vagy elgurult a gyógyszere, vagy megborult a kezében a chili).Mikor megkóstoltam, rohantam a mosdóba, hűteni magamat.

Aztán, hogy ne a pocsékba menjen a 750,- Ft-os kaja, és hogy csillapodjék az éhségem, azon kezdtem agyalni, mivel lehetne a chilis babomat ehetővé tenni. Belenéztem a hűtőbe, és ott egy kis áfonyalekvárt találtam, amit zutty beleöntöttem úgy ahogy volt a chilimbe.


Elviselhetővé tette így a csípősségét.

Ha van otthon áfonyalekvárod, én azt javaslom.

2013. szept. 17. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!


Egy fél krumplit főztem bele, mert kicsit sós is lett és azt hallottam, hogy az magába szívja. Tényleg jobb lett utána, de az erősségén nem változtatott. Vízzel nem akarom nagyon felönteni, vörösborral főztem, nem igazán szeretem a vizes pörköltöt. Az áfonyalekváros trükk bizonyára használna, ha neked is bevált, de nem vagyok egy ínyenc típus :D A tejfölt viszont mindenképpen kipróbálom, az van is itthon, holnap szépen hozzákeverem, az megy is hozzá. Talán a tejföl még lúgos is (a tej legalábbis az és mivel tejtermék, talán nem mondok butaságot), ami a savat ugyebár semlegesíti. És akkor már lehet, hogy teszek hozzá még egy kis paprikát (nem az erőset :D ) és paradicsomot is. Köszönöm még egyszer mindnyájatoknak!

2013. szept. 17. 18:10

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!