Miért kell a húsleves fedő alatt főzni? A legtöbb recept ezt írja, de nem mindegy?
Figyelt kérdés
2013. okt. 8. 10:05
1/9 anonim válasza:
Mert ùgy a göz belül marad és jobban megfö a hús.
2/9 anonim válasza:
Ha fedő alatt főzöd, lehet, hogy hamarabb kész lesz, de zavarossá válik!
3/9 anonim válasza:
Csak akkor válik zavarossá, hogyha nagy lángon főzi.
4/9 anonim válasza:
Lassú tűzön kell főzni, hogy ne forrjon, csak éppen bugyogjon. Soha nem főzöm fedő alatt.
5/9 anonim válasza:
amellett hogy a gőz bent marad, finomabb, ízletesebb is lesz...
6/9 anonim válasza:
Én sem teszek rá soha fedőt. Időt kell neki adni, hogy finomra főjön, lassú gyöngyöző forrással.
7/9 doboszoli válasza:
Azért nem teszek a húslevesre fedőt, mert a lassú(gyöngyöző) főzés miatt a tetejére kiülő zsír úgyis lezárja. Ha bugyog, akkor meg mindegy.
8/9 anonim válasza:
Fedő alatt nő a nyomás --> magasabb hőfokon forr a víz, mint am... ezen egyébként pl a só is felfele húz.
gyorsabban, jobban átfő az egész, plussz a víz sem forr el belőle: a fedőre kicsapódva belülről visszacsöpög a levesbe...
9/9 anonim válasza:
A húslevesnek nem kell nyomás... csend és nyugalom, addig lehet ezer mást csinálni.
És, ahogy már megírták, a keletkező zsírréteg, ami felett sokszor hártyaszerű, vékony réteg vonja be a leves tetejét, tökéletesen zár fedőként. Így még az is jól jár, aki valami oknál fogva zsírtalanítani szeretné a húslevesét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!